Διαμαντίδης: «Χαίρομαι τη στιγμή»

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης απολαμβάνει τις στιγμές στο παρκέ δίχως να σκέφτεται πως είναι η τελευταία του σεζόν, όπως δήλωσε μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου για δέκατη φορά στην καριέρα του με τον Παναθηναϊκό και την ανάδειξή του σε MVP του τελικού. 
 
«Στόχος της ομάδας ήταν να κατακτήσει το Κύπελλο, να είναι σοβαρή και να δείξει σεβασμό στον αντίπαλο. Το κάναμε σε όλη τη διάρκεια του θεσμού. Κοιτάμε μπροστά και από αύριο προετοιμαζόμαστε για ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Δεν περίμενα να βγω MVP, γιατί ήταν κάποιος άλλος καλύτερος. Νομίζω πως ήταν εμφανές. Αλλά αφού το αποφασίσατε…», τόνισε αρχικά.  
 
«Η ομάδα πάντα θέλει να κατακτά τίτλους. Όταν πετυχαίνεις το στόχο χαίρεσαι και φεύγει ένα άγχος, αλλά όταν το καταφέρνεις θέλεις να επιστρέψεις στον ίδιο ρυθμό. Δεν σκέφτομαι ότι σταματώ την καριέρα μου, αλλά κοιτάζω τα παιχνίδια και δεν σκέφτομαι κάτι άλλο. Αν μπορούμε να κατακτούμε τίτλους, αυτός είναι ο στόχος. Να χαιρόμαστε, γιατί κάποιες φορές μέσα σε όλη αυτή την πίεση δεν το κάνουμε. Ξεχνάμε ότι είναι ένα παιχνίδι και είμαστε ευλογημένοι που κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Δεν τελειώνει τώρα, θα τελειώσει σε τρεις μήνες. Να είμαστε καλά. Έχουμε καιρό ακόμη. Χαίρομαι τη στιγμή, αυτό που ζω», πρόσθεσε. 
 
«Όλοι βλέπουμε ότι η ομάδα έχει ανεβάσει την απόδοσή της. Αυτός ήταν ο στόχος. Οι προσθήκες είναι ένας βασικός λόγος που συνέβη αυτό. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι γιατί είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της χρονιάς», συνέχισε. 
 
Για το αν μπορούμε να δούμε ανάλογα πολιτισμένη απονομή σε έναν τελικό μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού απάντησε: «Αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είναι προτιμότερο να είμαστε ασφαλείς και σίγουροι. Μακάρι να κάνουμε κάποια στιγμή ό,τι γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Τι να κάνουμε, αυτή είναι η κατάσταση. Στο μέλλον πρέπει να αλλάξει».