Η ΕΟΚ στο Δήμο Ικαρίας

 

Η ΕΟΚ συνεργάστηκε με τον Δήμο Ικαρίας για τη διοργάνωση ενός camp, στο οποίο παιδιά από τη νησί ήρθαν σε επαφή με το μπάσκετ και «άγγιξαν» τα βασικά του αθλήματος υπό την καθοδήγηση του Κώστα Μίσσα (τεχνικού διευθυντή της Εθνικής Ομάδα) και του γυμναστή «μικρών» εθνικών ομάδων, Γιάννη Παπαγεωργίου.

Η πρωτοβουλία του Δήμου είχε ως σκοπό να γνωρίσουν καλύτερα οι νέοι του νησιού το μπάσκετ. Πήραν μέρος 65 παιδιά (12-16 χρονών) από τον Ίκαρο, τον Μαίανδρο και τον Διαγόρα. Πιστεύω του Δήμου Ικαρίας είναι πως «ο αθλητισμός είναι δικαίωμα της νεολαίας  και όχι πολυτέλεια, προσπαθεί τόσο μέσα από τις εκδηλώσεις που διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, όσο και από τις παρεμβάσεις του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου και  της γενικής γραμματείας αθλητισμού να εξασφαλίσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις, ώστε να δώσει την δυνατότητα σε κάθε νέο που το επιθυμεί να έχει πρόσβαση στον αθλητισμό», όπως τονίζεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου.

Το πρόγραμμα θα έχει και συνέχεια, καθώς το ραντεβού ανανεώθηκε για το ερχόμενο φθινόπωρο με τη συνεργασία του Δήμου Ικαρίας και της ΕΟΚ να συνεχίζεται.