Νικητόπουλος:«Παίζουμε ελεύθερο και γρήγορο, επιθετικά, μπάσκετ»

Ο Προμηθέας Χαλανδρίου αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη στο φετινό  πρωτάθλημα στον 1ο  Όμιλο της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Εννιά αγωνιστικές πριν την λήξη «φιγουράρει» στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας (μαζί με την Ένωση Ιλίου) διεκδικώντας έτσι την άνοδο αν και «σταχτοπούτα» στη κατηγορία.

Το τιμόνι της ομάδας των Βορείων Προαστίων «κρατάει» ο Τάσος Νικητόπουλος από τον Οκτώβριο του 2010. Ουσιαστικά υπό τις οδηγίες του ο Προμηθέας Χαλανδρίου έζησε τις πιο λαμπρές σελίδες της, στην σύντομης ιστορίας του (ιδρύθηκε το 1997). Πέρα από τις δυο ανόδους (από την Β’ ΕΣΚΑ), στο παλμαρέ του συλλόγου υπάρχει και η κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΣΚΑ (2012-13).

-Κατά γενική ομολογία συναδέλφων σας, ο Προμηθέας Χαλανδρίου, παίζει ωραίο μπάσκετ.

-« Μας κολακεύει αυτό, ιδιαίτερα που αυτά τα σχόλια προέρχονται από προπονητές ομάδων που μας έχουν αντιμετωπίσει. Μας αρέσει να παίζουμε ελεύθερο και γρήγορο, επιθετικά, μπάσκετ. Άλλωστε έχουμε την καλύτερη επίθεση στη κατηγορία με μ.ο. πάνω από τους 80 πόντους.»

-Ποια είναι η συνταγή για τις συνεχόμενες πετυχημένες σεζόν σας;

-« Η εικόνα μας βγαίνει μέσα από την ομαδική δουλειά. Είμαστε μια οικογένεια και δουλεύουμε σκληρά. Θα πρέπει να επισημάνω ότι από την ομάδα που έπαιζε στην Β’ ΕΣΚΑ συνεχίζουν 4 παίκτες. Αυτό μας δίνει μια ομοιογένεια που αποτελεί και ένα σημαντικό συστατικό που μας οδηγεί στις επιτυχίες.»  

-Ως νεοφώτιστοι στη κατηγορία ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που βρήκατε μπροστά σας;

-« Το γήπεδο αποτελεί το σημαντικότερο μας πρόβλημα αφού η έδρα μας , το κλειστό γυμναστήριο «Μάρκος Παπαδάκης», δεν έχει λάβει την απαιτούμενη άδεια. Έτσι αναγκαζόμαστε να παίζουμε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια μας στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ν. Πέρκιζας» στο οποίο επιπλέον δεν μπορούμε να έχουμε τη συμπαράσταση των φίλων μας αφού επιτρέπεται η παρουσία 40, μόλις, θεατών. Ελπίζω, όπως μαθαίνω, αυτό να λυθεί εντός των προσεχών ημερών και να έχουμε και τη βοήθεια των φίλων μας. Παράλληλα δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε ούτε μία ώρα προπόνηση στην υποτιθέμενη έδρας μας. Πάντως έχουμε μάθει να ζούμε μ’ αυτό το πρόβλημα.»

-Θεωρείται κομβικό το επόμενο παιχνίδι σας (1/3/2015) αφού αντιμετωπίζεται, εκτός έδρας, τον πρωτοπόρο Έσπερο ΑΟΠΑ;

-«Δεν θα το έλεγα κομβικό αφού υπάρχουν άλλα 8 εξίσου δύσκολα παιχνίδια με αυτό με την Ένωση Ιλίου την τελευταία αγωνιστική να είναι το πιο σημαντικό. Όπως λέω συνέχεια στα παιδιά, εκτός από τον Έσπερο, οι τέσσερεις ομάδες που ακολουθούν στη βαθμολογία διεκδικούν επί ίσους όρους μία από τις δυο πρώτες θέσεις που δίνουν τα εισιτήρια  της ανόδου.»