Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Εκδήλωση για το ελληνικό μπάσκετ στη Νέα Υόρκη

 

Εκδήλωση για να τιμηθεί το ελληνικό μπάσκετ πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη από το Ελληνικό Προξενείο.

«Αυτή η πλακέτα είναι το λιγότερο που παίρνω μαζί μου από εδώ», δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος τιμήθηκε στην εκδήλωση ως διεθνής παίκτης και παίκτης των Χιούστον Ρόκετς στο ΝΒΑ. «Μόνο χαρά και συγκίνηση μπορώ να νοιώσω για όλη αυτήν την υποδοχή που μου επιφυλάχθηκε», πρόσθεσε για να συνεχίσει: «Είναι μια σπάνια ευκαιρία για εμάς να βρισκόμαστε σε έναν χώρο με τόσους πολλούς Έλληνες.  Ίσως σε κάποιους να μην φαντάζει σημαντικό, όμως είναι πολύ μεγάλο πράγμα για εμάς να εισπράττουμε αυτήν την αγάπη».

Ο Παπανικολάου παρέλαβε την τιμητική του πλακέτα από την πρόεδρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού των Σακραμέντο Κινγκς, Ματίνα Κολοκοτρώνη.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο οποίος τόνισε: «Η ΕΟΚ βρίσκεται κοντά στα παιδιά από την Ελλάδα που αγωνίζονται στο ΝΒΑ. Βρισκόμαστε εδώ σήμερα γιατί οι άνθρωποι εδώ του Προξενείου είναι αυτοί που συμπαραστέκονται σε αυτά τα παιδιά και τους βοηθούν και τους εκφράζουμε και τις δικές μας ευχαριστίες για την προσφορά τους αυτή στα Ελληνόπουλα που αγωνίζονται στο ΝΒΑ, αλλά και στο κολλεγιακό και γυμνασιακό πρωτάθλημα στις ΗΠΑ».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φώτσης Κατσικάρης, που θα έχει την ευκαιρία αυτές τις μέρες να μιλήσει με τους Έλληνες παίκτες που βρίσκονται στις ΗΠΑ, δήλωσε: «Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ‘Ελληναρά’.  Μόνο… φουστανέλα δεν φοράω!  Εννοώ με αυτό, ότι είμαι πολύ περήφανος που είμαι Έλληνας και πιστεύω πολύ στον Έλληνα παίκτη.  Θεωρώ ότι ταιριάζει απόλυτα με αυτό που πιστεύουμε όλοι: Ότι ο Έλληνας, σε όποιο σημείο του κόσμου κι αν βρίσκεται και σε όποιον τομέα κι αν απασχολείται, διαπρέπει.  Το νοιώθω περισσότερο από την στιγμή που ανέλαβα προπονητής της Εθνικής Μπάσκετ».

Όπως αναφέρει και το σχετικό Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε «ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο ένας από τους τέσσερις Έλληνες καλαθοσφαιριστές που αγωνίζεται στο NBA ο οποίος κατάφερε να δώσει το παρών στο Γενικό Προξενείο.  Οι άλλοι τρεις, Κώστας Κουφός, Νικ Καλάθης και Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν δικαιολογημένα απόντες, με τον τελευταίο να απουσιάζει τελικά την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, λόγω της αγωνιστικής προετοιμασίας του για τον διαγωνισμό καρφωμάτων του All Star Game».

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες δύο παίκτες που έχουν τιμήσει τη φανέλα με το εθνόσημο για ουκ ολίγα χρόνια, ο Παναγιώτης Φασούλας και ο Νίκος Φιλίππου, αλλά και ένας «δικός μας» άνθρωπος, ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς. Ο Φασούλας μάλιστα τόνισε: “Για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, θα θυμίσω μια φράση του Νίκου Γκάλη: Αυτή είναι η μεγαλύτερή μας επιτυχία μέχρι την επόμενη». 

Από το ελληνικό προξενείο τιμήθηκαν ακόμη ο Γιάννης Κωσταλάς, ο οποίος έχει να επιδείξει γενναιόδωρη και πολύπλευρη προσφορά στο άθλημα, δηλώνοντας το «παρών» ακόμη και σε δύσκολες εποχές.  Επιπλέον, τιμητική πλακέτα έλαβαν ο Γενικός Πρόξενος Ελλάδος, Γιώργος Ηλιόπουλος, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, για την έμφαση που δίνει στα πρωταθλήματα μπάσκετ (την παρέλαβε ο Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου, Σταύρος Παπαγερμανός) και το New Greek TV (την παρέλαβε η Πρόεδρος του Δ.Σ., Γιάννα Νταρίλη) για τη συνεισφορά του στην οργάνωση της εκδήλωσης. Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος, εκπρόσωποι των συνδέσμων Νέας Υόρκης Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, οι Ελληνοαμερικανοί παρουσιαστές του δικτύου FOX NEWS, Έρνι Ανάστος και Νικόλ Πεταλίδου, το στέλεχος των Μπρούκλιν Νετς, Άμπνερ Νιούφελντ, Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα, την ομογένεια και τις ΗΠΑ.