K. Παπανικολάου: «Η Εθνική μας έβγαλε από την αφάνεια»

Ο Κώστας Παπανικολάου αποτελεί τον απόλυτο συνδυασμό νέου και παλιού! Αν και μόλις 24 ετών έχει στην πλάτη του έξι καλοκαίρια (προετοιμασίας) με την Ανδρών και ελέω των πολλών νέων προσώπων θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο της… παλιοσειράς!

Σύμφωνα, πάντως, με τον διεθνή φόργουορντ ο ανανεωτικός αέρας που «φύσηξε» στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι θετικό στοιχείο. «Είμαστε όλοι προσηλωμένοι. Υπάρχει πάρα πολύ ενέργεια και πάρα πολύ διάθεση από όλα τα παιδιά για δουλειά. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά και ηλικιακά και που βρίσκονται για πρώτη φορά στην Ανδρών και αυτός είναι ένας θετικός παράγοντας, γιατί όλοι έχουν έρθει με την απαραίτητη συγκέντρωση και όρεξη για δουλεία. Το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό. Κάθε μέρα όλοι δίνουμε σε κάθε προπόνηση τον καλύτερό μας εαυτό και το αποτέλεσμα από όλο αυτό είναι ότι κάθε μέρα γινόμαστε καλύτεροι και αυτό βοηθά και τους προπονητές να δίνουν το καλύτερό δυνατό».

– Βάσει των νέων δεδομένων συμπεριλαμβάνεσαι στην λίστα με τους παλιούς…

«Δεν νομίζω πως είμαι και τόσο παλιός. Το σκεφτόμουν πριν λίγες μέρες… Οτι για πρώτη φορά ήρθα στην Ανδρών το 2009 και είναι είναι λίγο παράξενο (είπε και μετά από μια… πρόχειρη καταμέτρηση των ετών, άλλαξε γνώμη!). Η αλήθεια είναι ότι είναι η 6η χρονιά, τώρα το συνειδητοποιώ! Είναι πολύ όμορφο να βρίσκεσαι εδώ και να είσαι ανάμεσα στους καλύτερους Έλληνες παίκτες την εκάστοτε χρονική περίοδο. Αλλά και το ότι είσαι μέρος αυτού του παρεϊστικού κλίματος που υπάρχει είναι κάτι το ξεχωριστό… Ολα τα καλοκαίρια που έχω βρεθεί στην Εθνική περνάνε πολύ όμορφα και γρήγορα. Τα απολαμβάνουμε πάρα πολύ μέχρι να φτάσουμε στο τουρνουά. Και φυσικά υπάρχει και η απαραίτητη σοβαρότητα, εννοείται αυτό…».

– Συμπεριλαμβανομένων και των ετών που ήσουν στις μικρές Εθνικές, βρίσκεσαι σχεδόν μια δεκαετία χωρίς διάλειμμα στην διάθεση της επίσημης αγαπημένης. Εχεις σκεφτεί ποτέ ότι θα ήθελες να απέχεις για λίγο προκειμένου να ξεκουραστείς;

«Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής δεν μου έχει περάσει ούτε δευτερόλεπτο από το μυαλό η σκέψη να μην είμαι στην Εθνική. Μπορεί να βρίσκομαι αρκετά χρόνια εδώ, αλλά μικρός είμαι ακόμα, τα πόδια μου βαστάνε που λένε… Εχω ακόμη να δώσω… Μακάρι να μας έχει καλά ο Θεός και φυσικά να βρισκόμαστε στο απαραίτητο επίπεδο για να μπορούμε να βρισκόμαστε για πολλά καλοκαίρια ακόμη εδώ. Γιατί ουσιαστικά η Εθνική είναι αυτή που μας έφτασε ως εδώ και όχι κάποιος σύλλογος… Η Εθνική ομάδα μας έβγαλε από την αφάνεια, αυτή είναι η αλήθεια. Η Εθνική μας έδωσε την ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο τι μπορούμε να κάνουμε».

– Εχοντας μπει στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, θα μπορούσες να κάνεις μια πρόβλεψη για το μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα;

«Στα λόγια αυτή η ομάδα μπορεί να πάρει και… διαγαλαξιακό! Στα λόγια μπορείς να καταφέρεις πολλά πράγματα, το θέμα είναι τι θα κάνουμε στο παρκέ… Πρέπει να είμαστε απολύτως έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή… Το τι γίνεται στα φιλικά και στις προπονήσεις δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που μετράει είναι το τι θα κάνουμε όταν θα ξεκινήσει το τουρνουά, ούτε νωρίτερα, ούτε αργότερα».

– Τα φιλικά, αρχής γενομένης από το τουρνουά στο Πο, θα αποτελέσουν ένα σημαντικό τεστ για εσάς;

«Οταν βρίσκεσαι στο στάδιο της προετοιμασίας πάντα περιμένεις τα φιλικά. Να ξεκινήσεις να παίζεις λίγο για να δεις σε τι επίπεδο βρίσκεται η ομάδα, αλλά και ο κάθε παίκτης ατομικά. Είναι τα πειστήρια. Φυσικά και τα περιμένουμε… Ως παίκτες αυτό θέλουμε, πάνω από όλα να παίζουμε. Αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του…»