Κύπελλο Ανδρών: Κλήρωση προημιτελικών και ημιτελικών

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ η κλήρωση των προημιτελικών και ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών. Παρόντες ήτ αν εκπρόσωποι των ομάδων και από την Ελληνική Ομοσπονδία ο πρόεδρος Ανδρέας Μιαούλης, ο β΄αντιπρόεδρος Μιχάλης Βιντζηλαίος, ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης και τα μέλη Ανδρέας Γολέμης και Σάββας Λόρτος. Τα ζευγάρια που ανέδειξε η κλήρωση είναι:

Προημιτελικοί

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου

Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος (1)
Ηρακλής-Πανιώνιος (2)
Άρης-Μαρούσι (3)
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (4)

Ημιτελικοί (23/12 και 20/1)

Νικητής 4-Νικητής 3
Νικητής 2-Νικητής 1

Δηλώσεις

Τάσος Στεφάνου (γενικός διευθυντής, Παναθηναϊκός): «Ο στόχος μας στη διοργάνωση είναι απλά να κατακτήσουμε τον τίτλο. Δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετικός στόχος για εμάς. Γι’ αυτό θα αγωνιστούμε. Για τον τίτλο».

Μάνος Παπαδόπουλος (μάνατζερ, Παναθηναϊκός): «Ο στόχος για τον Παναθηναϊκό είναι πάντα οι τρεις τίτλοι. Με αυτόν τον στόχο ξεκινάμε. Το κύπελλο είναι ο πρώτος χρονικά τίτλος της αγωνιστικής περιόδου είναι το Κύπελλο Ελλάδας, οπότε αυτός είναι και ο πρώτος μας στόχος. Θέλουμε να επαναλάβουμε ότι επιτύχαμε πέρυσι. Ο Πανελλήνιος είναι καλή ομάδα και το έργο μας δεν θα είναι εύκολο. Είναι νωρίς να μιλάμε για τελικό με τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω πόσες φορές θα αναμετρηθούμε μαζί του φέτος, αλλά ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι ίδιο».

Χρήστος Σταυρόπουλος (γενικός διευθυντής, Ολυμπιακός): «Πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα για να προκριθούμε. Το Κύπελλο είναι ένας από τους τρεις στόχους μας και θέλουμε να το κατακτήσουμε. Θα παλέψουμε για αυτό με όλες μας τις δυνάμεις. Δεν σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο τελικού απέναντι στον Παναθηναϊκό. Προηγούνται άλλα παιχνίδια μέχρι τότε».

Σταύρος Ελληνιάδης (μάνατζερ, Μαρούσι): «Έχουμε γίνει… ζευγαράκι πλέον με τον Άρη. Είμαστε αντιμέτωποι σε όλες τις κληρώσεις. Στα προηγούμενα παιχνίδια τα αποτελέσματα ήταν υπέρ μας, αλλά αυτό είναι τελείως διαφορετικό. Παίζουμε στην έδρα του Άρη, άρα ο αντίπαλος έχει ένα μικρό προβάδισμα. Πιστεύω επίσης πως ο Άρης θα είναι καλύτερος σε σχέση με τα δύο παιχνίδια που δώσαμε απέναντί του για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας».

Βασίλης Βουρτζούμης (μάνατζερ, Άρης): «Για ακόμη μία φορά αντιμετωπίζουμε το Μαρούσι. Το Αλεξάνδρειο μάς δίνει πλεονέκτημα. Είναι θετικό ότι ο αγώνας γίνεται στην έδρα μας και πιστεύουμε πως θα παρουσιάσουμε βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με τα πρώτα παιχνίδια της περιόδου. Πιστεύω πως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η ομάδα βρίσκει το δρόμο της και ο Άρης είναι υποχρεωμένος να κοιτά ψηλά».

Ηλίας Ζούρος (προπονητής, Πανελλήνιος): «Η κλήρωση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό όπως είναι λογικό. Είναι ένα παιχνίδι όμως που θα το αντιμετωπίσουμε όταν έρθει η ώρα».

Τέλης Ζουρνατζίδης (μάνατζερ, ΠΑΟΚ): «Σίγουρα δεν είναι για μας η καλύτερη δυνατή κλήρωση. Το παιχνίδι είναι στην έδρα μας, πιστεύω πως σε κάθε ματς θα κάνουμε βήματα προόδου και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό απέναντι στον Ολυμπιακό».

Γιώργος Γαλανός (πρόεδρος, Ηρακλής): «Η κλήρωση ήταν από τις πλέον ήπιες που θα μπορούσε να έχει ο Ηρακλής, καθώς έχουμε και το δεδομένο της έδρας, ερχόμενοι από την Α2 Ανδρών. Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε στους ημιτελικούς, καθώς εκεί τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα πλέον και το γνωρίζουμε».
 
Νέναντ Μάρκοβιτς (προπονητής, Πανιώνιος): «Είναι μία σίγουρα δύσκολη κλήρωση για μας. Ο Ηρακλής έρχεται από την Α2, αλλά έχει δείξει ότι είναι δυνατός αντίπαλος, έχει προχωρήσει στο Κύπελλο και σίγουρα δεν περιμένουμε ένα εύκολο παιχνίδι. Ιδιαίτερα με το δεδομένο ότι θα έχει και το πλεονέκτημα της έδρας. Αν προχωρήσουμε, πάμε απευθείας πάνω στα φαβορί, αλλά είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να σκεφτόμαστε από τώρα. Θα πρέπει να προχωρήσουμε αγώνα με αγώνα και όταν έρθει η ώρα για το Κύπελλο να σκεφτούμε πρώτα τον Ηρακλή. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε αρκετά προβλήματα, αλλά είμαι θετικός για τη συνέχεια».