Στρ. Περπέρογλου: Ο καθένας ξέρει το ρόλο του

Ο Στράτος Περπέρογλου μίλησε σήμερα το πρωί για την πορεία της Εθνικής Ομάδας στο Ευρωμπάσκετ, αλλά και τη συνέχεια στη διοργάνωση.
-Τι έχει κερδίσει η Εθνική Ομάδα από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της στο Ευρωμπάσκετ;
«Σίγουρα έχουμε κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Έχουμε κάνει τις νίκες που χρειαζόμαστε για να περάσουμε στα προημιτελικά. Θέλουμε και στα δύο ακόμη παιχνίδια να πετύχουμε το ίδιο. Από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις μας είναι κέρδος η καλή άμυνα και η καλή ψυχολογία που μας έχουν δώσει οι νίκες, γιατί είμαστε νέα ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα και διαφορετικό τεχνικό επιτελείο».
-Υπήρχε μια επιφύλαξη πριν αναχωρήσει η ομάδα από την Ελλάδα. Είναι κάτι που σας πείραξε;
«Όχι… Κι εμείς οι ίδιοι είμαστε επιφυλακτικοί. Και ακόμη και τώρα δεν παρασυρόμαστε. Είναι ακόμη η αρχή, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και με το κεφάλι χαμηλά για να πάρουμε τις νίκες που χρειάζονται για να πάρουμε την καλύτερη δυνατή θέση στον όμιλο και ένα θετικό αποτέλεσμα στη συνέχεια στους προημιτελικούς».
-Αυτή η διαφορετική εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στα φιλικά, που οφείλεται;
«Ήμασταν πιο ανέτοιμοι στα τουρνουά και στα φιλικά. Ακριβώς επειδή είμαστε νέα ομάδα, βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα. Ελπίζω στα κρίσιμα παιχνίδια που έρχονται να είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι».
-Τι κρατάτε και τι πετάτε από τα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα μέχρι τώρα στο Ευρωμπάσκετ;
«Κρατάμε τις νίκες. Θέλουμε να εξαλείψουμε κάποια νεκρά διαστήματα και λάθη που κάνουμε όταν χαλαρώνουμε. Θα θέλαμε να παίζουμε στον ίδιο ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κάτι που καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ δύσκολο, γιατί ειδικά στα γκαρντ είμαστε λίγοι. ΜΕ το κατάλληλο ροτέισιον όμως που γίνεται, πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα και στη συνέχεια».
-Πόσο θετικό είναι ότι ουσιαστικά χρησιμοποιούνται 12 παίκτες;
«Είναι πολύ θετικό ότι έχουν παίξει και οι 12 παίκτες. Σε τέτοια μεγάλα τουρνουά χρειάζεται βοήθεια από όλους. Το ίδιο μπορεί να τους ζητηθεί και στα υπόλοιπα παιχνίδια και θα είναι πολύ η σημαντική η βοήθεια όλων για να προχωρήσουμε».
-Έπονται οι αγώνες με Ρωσία και Γαλλία. Τι μπορούμε να πούμε για τις δύο αυτές ομάδες;
«Η Ρωσία είναι ομάδα με ψηλά κορμιά, είναι κάτι που τη βοηθά να παίζει καλή άμυνα. Είναι πρωταθλητές Ευρώπης, έχουν πολλές απουσίες, καλό προπονητή. Αυτό που θέλουμε είναι να ελέγξουμε το ρυθμό, να τρέξουμε όσο μπορούμε και να βάλουμε κάποια εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Η Γαλλία είναι πολύ αθλητική ομάδα. Αν τους αφήσουμε να τρέξουν στον αιφνιδιασμό να βγάλουν τις φάσεις που αυτοί θέλουν θα είναι δύσκολο να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Πρέπει να το ελέγξουμε αυτό και να πάμε στο ρυθμό που εμείς θέλουμε για να πάρουμε το παιχνίδι».
-Τι είναι αυτό το οποίο ίσως σαν ανησυχεί, κάτι το οποίο δεν έχετε βιώσει μέχρι τώρα;
«Σε κανένα παιχνίδι μέχρι τώρα δεν έχουμε βρεθεί πίσω στο σκορ. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και γι’ αυτό. Να δούμε πώς θα ανταπεξέλθουμε αν συμβεί. Πρέπει να χτίσουμε χαρακτήρα και να βρούμε τις απαντήσεις και γι’ αυτή την περίπτωση».
-Έχεις κατακτήσει τα πάντα με τον Παναθηναϊκό. Είναι ένα προσωπικό σου στοίχημα ένας τίτλος και με την Εθνική Ομάδα;
«Οι τίτλοι με τις ομάδες μας πολύ σημαντικοί και έρχονται μέσα από πολύ δουλειά! Ένας τίτλος σε εθνικό επίπεδο είναι πάνω από όλα».
-Σε ενόχλησαν καθόλου όσα λέγονταν στην Αθήνα για τους λίγους γκαρντ, ότι η ομάδα δεν έχει τριάρια, ότι δεν έχει χημεία και άλλα τέτοια σχόλια;
«Δεν με ενόχλησαν… Όχι… Έχουμε βρει τους ρόλους μας, ο καθένας ξέρει το ρόλο του μέσα στην ομάδα. Ξέρουμε ότι ο Βασίλης με το Νίκο θα δημιουργήσουν το παιχνίδι, ξέρουμε ποιοι θα πάρουν τα σουτ και αν είμαστε «φρέσκιοι» μπορούμε να πάμε καλά ως ομάδα ως το τέλος».