Γ. Μπόγρης: «Απολογισμό στο τέλος!»

Η εμπειρία είναι δεδομένη, η θέληση για διάκριση μεγάλη, η περσινή εμπειρία κίνητρο και η δίψα για διάκριση εμφανής. Ο Γ ιώργος Μπόγρης, από τις «κολώνες» της Εθνικής Νέων Ανδρών, το μεγαλύτερο «πειραχτήρι» της ομάδας με την έξυπνη ατάκα πάντα έτοιμη, θέλει μια διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που φιλοξενείται στη Ρόδο. Γνωρίζει όμως πολύ καλά ότι η προσοχή είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη, ξέρει τις παγίδες που κρύβονται σε κάθε στροφή. Γι’ αυτό μπορεί να πιστεύει στις δυνατότητες της ελληνικής ομάδας, μπορεί να βλέπει ψηλά, αλλά βάζει και… σημάνσεις για να μην «χαθούμε στη διαδρομή».
-Ποιοι είναι οι στόχοι της Ελλάδας σε αυτό το Ευρωπαϊκό;
«Να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι σε κάθε παιχνίδι. Δεν βλέπουμε μακριά, γιατί όποτε γίνεται αυτό, κάπου στη διαδρομή χανόμαστε! Έτσι βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα κάνουμε απολογισμό στο τέλος!! Πιστεύω πάντως ότι οι δυνατότητές μας είναι για πολύ ψηλά!»
-Πόσο δύσκολο θα είναι να «βρεθείτε» με τα παιδιά που ήρθαν από τη Νέα Ζηλανδία σε διάστημα μικρότερο από δύο μέρες ουσιαστικά;
«Δεν νομίζω ότι θα είναι δύσκολο! Με τα παιδιά γνωριζόμαστε από παλιά, ξέρουμε ήδη ο ένας τον τρόπο παιχνιδιού του άλλου, οπότε δεν θα είναι δύσκολο. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».
-Ποιες ομάδες θεωρείς ότι είναι οι δυνατότερες σε αυτή τη διοργάνωση;
«Πιστεύω ότι δυνατότερες ομάδες θα είναι οι «κλασσικές σχολές» του μπάσκετ, αυτές που έχουν διακρίσεις 
κάθε χρόνο. Από την άλλη όμως σε ένα Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα οι διακρίσεις δεν έρχονται πάντα στις καλύτερες ομάδες, αλλά ίσως και στις πιο τυχερές. Παίζει και η τύχη το ρόλο της. Δεν είναι σαν τα πρωταθλήματα σε συλλογικό επίπεδο με τους αγώνες να διαρκούν όλη τη χρονιά και το χρόνο να δείχνει τον καλύτερο. Σε αυτές τις διοργανώσεις, αν χάσεις έναν αγώνα που δεν πρέπει από μια πιο αδύναμη ομάδα, μπορεί να τελειώσουν όλα».
-Η περσινή εμπειρία στο Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών δεν έφερε τα αγωνιστικά αποτελέσματα που θα θέλατε. Είναι μια εμπειρία που μπορεί να βοηθήσει, να λειτουργήσει ως κίνητρο αναζητώντας κάτι καλύτερο;
«Κάθε εμπόδιο για καλό! Ήταν μια εμπειρία λίγο δύσκολη, αλλά ευτυχώς με αίσιο τέλος, τουλάχιστον σε ότι αφορά την παραμονή στην Α΄ Κατηγορία! Έτσι κι αλλιώς στα δύσκολα φαίνονται οι χαρακτήρες!! Δεν έφταιγε άλλωστε το επίπεδο της ομάδας. Απλά πέσαμε στην παγίδα που έχει κάθε Πανευρωπαϊκό: Το ότι χάσαμε δηλαδή ένα παιχνίδι που όσες φορές και αν το ξαναπαίζαμε νομίζω ότι η κατάληξη θα ήταν το ροζ φύλλο! Το χρόνο δεν μπορείς να τον γυρίσεις πίσω όμως…»
-Είσαι από τους λίγους σε αυτές τις ηλικίες που έχεις πάρει χρόνο συμμετοχής σε συλλογικό επίπεδο. Πόσο ωφέλησε αυτή η χρονιά που έκλεισε 
με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με την άνοδο στην Α1?

«Με βοήθησε πάρα πολύ! Ήταν μια σεζόν υπέροχη! Εντός και εκτός γηπέδου ήμασταν μια παρέα και χαιρόμασταν που παίζαμε μπάσκετ. Θεωρώ ότι ανέβηκα επίπεδο με τη χρονιά αυτή και μέσα από τις προπονήσεις, αλλά κυρίως από τα παιχνίδια και το χρόνο συμμετοχής που είχα. Ήταν και πολύ σημαντικό ότι η ομάδα έκανε καλή πορεία ακουστήκαμε και είχαμε εμπειρίες από πρωταθλητισμό».