Συνέντευξη τύπου για το all star game γυναικών

Όλα είναι έτοιμα στη Βέροια για τη διεξαγωγή του all star game γυναικών, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας στο ΔΑΚ «Δ. Βικέλας» στο Μακροχώρι. Στα πλαίσια της εκδήλωσης, δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο της πόλης συνέντευξη τύπου, στην οποία μίλησαν η Δήμαρχος Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού και νεολαίας Γιώργος Μιχαηλίδης, το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ Σάββας Λόρτος και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΜ Γιώργος Δημητριάδης.
 
Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη (Δήμαρχος Βέροιας):
«Ευχαριστώ όλους τους παράγοντες, που συνέβαλαν στη διεξαγωγή αυτής της εκδήλωσης, για τη συνεργασία τους. Η Βέροια συνεχίζει να διοργανώνει σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις και μετά το 2008, που ως γνωστόν ανακηρύχτηκε έτος αθλητισμού και νεολαίας, γιατί τις χρειάζεται ο τόπος. Το 2008 ήταν η απαρχή της αθλητικής ανάτασης της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής. Μιας πόλης με παράδοση και αθλητικές ρίζες που μεγάλωσε γενεές αθλητών. Χρειαζόμαστε αθλητικούς χώρους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διεξάγουμε ακόμη σημαντικότερες εκδηλώσεις. Είμαι ευτυχής γιατί φιλοξενούμε τη φετινή γιορτή του γυναικείου μπάσκετ, το all star game και ελπίζουμε να το απολαύσουν οι δημότες μας».
 
Γιώργος Μιχαηλίδης (αντιδήμαρχος αθλητισμού και νεολαίας):
«Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την ΕΟΚ, οι παράγοντες της οποίας όταν τελείωσε το περσινό πετυχημένο φάιναλ-φορ του κυπέλλου γυναικών, δέχθηκαν αμέσως να φιλοξενήσει η πόλη μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση. Ήταν θετική η ανταπόκρισή τους στη σκέψη να φιλοξενείται μια σημαντική εκδήλωση του μπάσκετ κάθε χρόνο στην πόλη. Για πρώτη φορά επαρχιακή πόλη θα διοργανώσει ένα all star game γυναικών και το μπάσκετ θα γιορτάσει στην περιφέρεια. Ευχαριστώ για τη βοήθεια εκτός από την ΕΟΚ, την ΕΚΑΣΚΕΜ και τα δύο σωματεία της πόλης τον ΑΟΚ και το Φίλιππο. Το γήπεδο θα στολιστεί και θα διεξαχθεί ένα παιχνίδι αγάπης, ειρήνης, συναδέλφωσης. Καλούμε τα παιδιά του Δήμου μας και των γειτονικών περιοχών να δώσουν το παρόν στη γιορτή αυτή του αθλήματος».
 
Σάββας Λόρτος (μέλος ΔΣ ΕΟΚ):
«Η ΕΟΚ με συνέπεια και συνειδητή επιλογή όλα τα χρόνια και πρώτη απ’ όλες τις Ομοσπονδίες καθιέρωσε την αποκέντρωση, διοργανώνοντας διεθνείς αγώνες και τελικές φάσεις πρωταθλημάτων στην επαρχία. Η επιλογή της Βέροιας ως οικοδέσποινας του all star game γυναικών μόνο συμπτωματική δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς η πόλη έχει μια ιδιαίτερα λαμπρή πορεία στο χώρο, αγαπά και αγκαλιάζει το μπάσκετ. Από τη Βέροια έχουν αναδειχθεί μεγάλοι αθλητές και παράγοντες που επάνδρωσαν τις Εθνικές ομάδες και τη διοίκηση του αθλήματος. Το μπάσκετ διαθέτει μια ξεχωριστή γοητεία, που μαγνητίζει τη νέα γενιά και την οδηγεί προς μια υγιή κατεύθυνση, μακριά από επικίνδυνα μονοπάτια. Στα γήπεδα δε χωρά ο φανατισμός και η βία. Τα εορταστικά χρώματα με τα οποία μας υποδέχεται η πόλη αλλά και ο συμβολισμός του αγώνα μας το υπενθυμίζουν με τρόπο ξεκάθαρο. Οι φίλοι του αθλήματος θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις πρωταγωνίστριες της Α1 σ’ ένα παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες. Ας βοηθήσουμε όλοι ώστε το  all star game γυναικών να αποτελέσει διαφήμιση του μπάσκετ και θα φέρει περισσότερες νέες και νέους στα γήπεδα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τη Δευτέρα θα έχουμε ένα γεμάτο γήπεδο και το ζεστό χειροκρότημα όλων για τα κορίτσια σ’ ένα παιχνίδι γιορτή που θα συμπληρώνεται με άλλες παρουσιάσεις (συγκροτήματα, τσιρλίντερς). Γι’ αυτό φρόντισε με τον καλύτερο τρόπο ο Δήμος Βέροιας. Εκ μέρους του προέδρου της FIBA Europe Γιώργου Βασιλακόπουλου και του πρόεδρου της ΕΟΚ Ανδρέα Μιαούλη, είμαι υποχρεωμένος να ευχαριστήσω τη Δήμαρχο Βέροιας, τον αντιδήμαρχο αθλητισμού και νεολαίας και όλο το δημοτικό συμβούλιο, που για μια ακόμη φορά έδειξαν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για το μπάσκετ. Επίσης τη διοίκηση της ΕΚΑΣΚΕΜ και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της και όλους αυτούς που εργάστηκαν, για να παρουσιάσει το μπάσκετ και η πόλη το καλύτερό πρόσωπο σ’ αυτό το all star game γυναικών, με τη βεβαιότητα πως το φετινό ραντεβού θα αποτελέσει οδηγό για το μέλλον».
 
Γιώργος Δημητριάδης (πρόεδρος ΕΚΑΣΚΕΜ):
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω στο πρόσωπο της Δημάρχου Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου, το Δήμο Βέροιας για την ανάληψη του all star game γυναικών, μιας διοργάνωσης που είμαι βέβαιος ότι θα την αγκαλιάσει ο κόσμος της Βέροιας και της γύρω περιοχής. Το μπάσκετ έχει ανάγκη από τον παλμό της περιφέρειας και γι’ αυτό το λόγο είμαστε σίγουροι ότι το φετινό all star game γυναικών θα είναι από τα καλύτερα που έχουν πραγματοποιηθεί. Η Εθνική γυναικών, που είναι ουσιαστικά η μικτή των Ελληνίδων αθλητριών, αλλά και οι ξένες παίκτριες, που αγωνίζονται στην Α1, είναι όλες αθλήτριες με πλούσιες αθλητικές εμπειρίες. Ο αγώνας θα τις δώσει τη δυνατότητα να αναδείξουν το πλούσιο ταλέντο τους, χωρίς το άγχος που έχει ένας αγώνας πρωταθλήματος. Με το παιχνίδι αυτό θα στείλουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα ότι ο αθλητισμός και η βία δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Επειδή το μπάσκετ είναι διασκέδαση και τρόπος ζωής, υποσχόμαστε εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής να σας παρουσιάσουμε ένα εξαιρετικό θέαμα. Καλούμε όλους  τους νέους αλλά και τις οικογένειές τους, για να περάσουμε ένα όμορφο απόγευμα, γεμάτο θέαμα που θα προσφέρουν τόσο οι αθλήτριες, όσο και το καταπληκτικό συγκρότημα 4tissimo, αλλά και οι τσιρλίντερς του Άρη Θεσσαλονίκης».

*Διαιτητές του αγώνα θα είναι η Μαρία Αργυρού και ο Βεροιώτης Θεόφιλος Παπαδόπουλος.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
11.30 Συνεντεύξεις – Αυτόγραφα Αθλητριών (Ξενοδοχείο «Αίγες»)
16.30 Ζέσταμα Ομάδων
16.30 Πρόγραμμα 4tissimo
17.00 Παρουσίαση Ομάδων
17:05 Χαιρετισμοί Πρόεδρου ΕΟΚ. – Δημάρχου Βέροιας (και απονομές από ΕΟΚ σε δήμαρχο & αντιδήμαρχο)
17.10 1ο ημίχρονο
17.50 Πρόγραμμα 4tissimo
18.00 Διαγωνισμός 3πόντων (απονομή σε νικήτρια από ΕΟΚ)
18.20 2ο Ημίχρονο  
19.00 Απονομές
ΜVP ALL STAR (Απονομή σε νικήτρια από ΕΟΚ & Δήμο Βέροιας)
Αναμνηστικά (από δήμο Βέροιας σε ομάδες)
Αναμνηστικά (ΕΟΚ σε ομάδες)
 
Φωτογραφικό υλικό από την συνέντευξη τύπου διατίθεται στο http://www.pliroforiodotis.gr/index.php?option=com_remository&Itemid=41&func=select&id=2