Κ. Παπανικολάου: «Θα το γιορτάσουμε… αργότερα!»

Είναι από τους παίκτες που έχουν τραβήξει τα βλέμματα σε αυτό το Ευρωπαϊκό Εφήβων. Είναι εκεί για να κάνει ότι χρειαστεί . Και μαζί, όταν του δοθεί η ευκαιρία να χαρίσει εντυπωσιακές φάσεις που θα συζητηθούν. Όπως έκανε και σήμερα απέναντι στη Λιθουανία. Αν σήμερα αυτό που εντυπωσίασε ήταν η άμυνα και το πάθος του σε κάθε φάση. Ο τρόπος που πανηγύρισε κλεψίματα, καρφώματα ή ένα απλό καλάθι. Δικό του ή συμπαίκτη του δεν έχει σημασία. Ο Κώστας Παπανικολάου είναι μέλος του… κλαμπ «όλα για την ομάδα» στο οποίο μετέχει κάθε μέλος αυτής της Εθνικής Εφήβων. Που εντυπωσιάζει συνολικά. Τόσο, όσο ίσως κάποιοι να μην το περίμεναν.
«Μπορεί να είναι κι έτσι. Ίσως επειδή δυσκολευτήκαμε στους πρώτους αγώνες μέχρι να βρούμε τα πατήματά μας, ίσως επειδή στους πρώτους αγώνες αγχωθήκαμε και λίγο. Τώρα αρχίζουμε να δείχνουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Και πιστεύω ότι στους ημιτελικούς μπορούμε να εμφανιστούμε ακόμη καλύτεροι».
Το όνομα του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς παραμένει στο προσκήνιο ως έξτρα κίνητρο για όλους. Ο Παπανικολάου δεν αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. Θέλει τη νίκη, θέλει το μετάλλιο και γι’ αυτόν: «Μας το έχει ζητήσει και θέλουμε να του το πάμε. Δεν ξέρω τι χρώμα θα είναι, αλλά μετάλλιο θα πάρουμε. Εδώ που έχουμε φτάσει θα τα καταφέρουμε. Ξέρουμε ότι μπορούμε…»
Έρχεται να θυμίσει και κάτι που πολύ ξεχνούν, ή απλά αγνοούν γι’ αυτή την ομάδα: «Μιλάμε για μια ομάδα που ήταν αήττητη σε όλα τα φιλικά που έδωσε, έχοντας και απουσίες. Δεν έχουμε βιώσει ήττα ακόμη. Μέχρι τώρα έχουμε δείξει τι μπορούμε να κάνουμε. Και το δείξαμε εκεί που μετράει στο γήπεδο».
Ο ίδιος το… δείχνει λίγο περισσότερο είναι αλήθεια, καθώς είναι από τους πλέον εκδηλωτικούς παίκτες στο παρκέ. Τρελαίνεται και το δείχνει: «Μ’ αρέσει το πάθος μέσα στο παιχνίδι. Είναι γενικότερο το… κακό όμως. Όλοι θέλουμε να τα δίνουμε όλα μέσα στο γήπεδο. Να το αφήνουμε και να ξέρουμε ότι έχουμε κάνει το καλύτερο. Να τα έχουμε δώσει όλα! Αυτό είναι το ζητούμενο!»
Η επαφή του με τον κόσμο είναι σχεδόν απτή. Τόσο αυτός, όσο και οι συμπαίκτες του άλλωστε έχουν να το λένε για τη συμπαράσταση της οποίας τυγχάνουν από την εξέδρα: «Οφείλω να ομολογήσω ότι στην αρχή ήταν κάτι που μας άγχωσε. Δεν το έχουμε συνηθίζει να φωνάζει τόσος κόσμος για εμάς, να μας στηρίζει έτσι, με αυτόν τον τρόπο. Είναι κάτι που πλέον μας κάνει απλά ευτυχισμένους, που μας βοηθά κάθε λεπτό του αγώνα και μας ωθεί και αυτό προς τη νίκη».
Ο Παπανικολάου πάντως είχε και ένα λόγο επιπλέον για να το… γιορτάσει σήμερα. Είναι τα γενέθλιά του. Μαζί με τα συγχαρητήρια, έρχονταν και οι ευχές για τα γενέθλιά του. Πού θα το γιορτάσει απόψε; Γελάει πριν απαντήσει: «Όχι απόψε…. Θα το γιορτάσουμε όταν πρέπει. Δεν είναι ακόμη η ώρα. Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, να δούμε τι θα κάνουμε και το Σάββατο… Θα το γιορτάσουμε αργότερα!»