Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

K. Μίσσας: «Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές»

Στη μάχη των ημιτελικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα μπει το προσεχές καλοκαίρι η Εθνική γυναικών με στόχο να καταλάβ ει μια από τις δύο πρώτες θέσεις του Δ ομίλου και θα πάρει την πρόκριση για τα τελικά της διοργάνωσης. Η κλήρωση έφερε Βέλγιο, Βουλγαρία και Σερβία στο δρόμο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Μίσσας δίνει ελπίδες στην εθνική μας αν και καλείται να αντιμετωπίσει δύσκολους αντιπάλους για να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης.

Πως χαρακτηρίζετε την κλήρωση; Είστε ικανοποιημένος
-Η κλήρωση μπορεί να χαρακτηριστεί δύσκολη, καθώς τόσο το Βέλγιο και όσο και η Σερβία είναι καλύτερες ομάδες από εμάς χωρίς βέβαια να έχουμε τις τεράστιες διαφορές. Σημαντικός παράγοντας για την πρόκριση θα είναι σε τι κατάσταση θα βρεθούμε την εποχή των αγώνων. Κάποιες παίκτριες θα βρίσκονται στο WNBA και το ερώτημα είναι ποιες από αυτές θα είναι στη διάθεση των ομάδων για τους συγκεκριμένους αγώνες.

Έχει ελπίδες η Ελλάδα να περάσει στα τελικά του Ευρωμπάσκετ;
-Υπάρχουν σίγουρα ελπίδες. Οι διαφορές των ομάδων, όπως προείπα, δεν είναι μεγάλες. Το θέμα είναι πόσο καλά θα προετοιμαστείς για να παρουσιαστείς όσο γίνεται καλύτερος στη διάρκεια των αγώνων, ώστε να πάρεις την πρόκριση. Περνάνε δύο ομάδες και σίγουρα απαιτείται μεγάλη προσπάθεια.

Υπάρχει κάποια ομάδα που σας φοβίζει περισσότερο;
-Το Βέλγιο διαθέτει την καλύτερη ψηλή της Ευρώπης, τη Βάουτερς. Η Σερβία από την άλλη έχει δέκα παίκτριες που αγωνίζονται σε διάφορες ομάδες της Ευρώπης Το θέμα είναι ποιες ομάδες θα παρουσιαστούν πλήρεις στους αγώνες.

Θα μπείτε στη διαδικασία να καλέσετε νέα πρόσωπα στην εθνική ομάδα ή θα στηριχθείτε σε αυτές που πήραν μέρος στο πανευρωπαϊκό της Ιταλίας;
-Θα υπάρξει συνδυασμός παλιών και νέων προσώπων. Υπάρχει ήδη μια βάση από είκοσι με είκοσι τέσσερις αθλήτριες. Αν σε κάποιες παίκτριες δούμε βελτίωση γιατί να μην κληθούν στην εθνική. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν νέα παιδιά που έχουν πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα. Θα δοκιμαστούν στην προετοιμασία και στη συνέχεια θα επιλεγούν οι 12 καλύτερες παίκτριες.

Τι θα πρέπει να αλλάξει για να υπάρχει μια καλή πορεία της εθνικής γυναικών σε Ευρωμπάσκετ.
-Η Ελλάδα έχει πρόβλημα στις ψηλές. Πρέπει να βρούμε δύο παίκτριες γύρω στο 1.95μ. Από εκεί και πέρα οι αθλήτριες πρέπει να είναι και τις 365 ημέρες του χρόνου αθλήτριες και να προσέχουν τον εαυτό τους. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο.