Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Καλέντζου: «Πρόβλημα η πίεση σε όλο το γήπεδο»

Η Γαλλία επικράτησε με 82-43 της Ελλάδας στο European Challenger Κορασίδων στη Φινλανδία. Η Δήμητρα Καλέντζου, συνεργάτης του Δημήτρη Μπακογεώργου στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, είδε τα καλά πίσω από την ήττα με ευρύ σκορ.

«Μας αδικεί το σκορ ως σκορ, γιατί τα κορίτσια στο μισό γήπεδο στο 5-5 έπαιξαν πολύ καλή άμυνα. Αν δει κάποιος το παιχνίδι με τα δικά μας μάτια, θα δει πως στο 5-5 έβαλαν πολύ δύσκολα καλάθι οι αντίπαλοί μας, εκτός από τις στιγμές που η μπάλα έφτανε στην Μαλονγκά (1.96, σημείωσε 23 πόντους). Είχαμε πρόβλημα στα ριμπάουντ, καθώς πήραν ένα περισσότερο επιθετικό από όσα αμυντικά (26-25), οπότε τα επιθετικά ριμπάουντ ήταν ένα θέμα, παρά το ότι είχαμε εστιάσει στο θέμα του μπλοκ άουτ. Η Γαλλία έτσι κι αλλιώς είναι μια πολύ καλή ομάδα σε αθλητικότητα και δύναμη. Ωστόσο έχουμε πολλά να κρατήσουμε από αυτό το παιχνίδι και τα παιδιά κι εμείς. Χάσαμε στο πρώτο δεκάλεπτο με διαφορά και στα επόμενα τρία αν δούμε τα επιμέρους σκορ ήμασταν ανταγωνιστικοί. Το πρόβλημά μας ήταν όταν πίεσαν σε όλο το γήπεδο. Είναι κάτι το οποίο αντιμετωπίσαμε και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Τώρα που έχουμε και το αυριανό ρεπό και θα έχουμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας, είναι κάτι για το οποίο θα μιλήσουμε περισσότερο».

Η Εθνική Κορασίδων επιστρέφει στη δράση μετά από μια διετία με νέα πρόσωπα με άλλες ομάδες που μετέχουν στο τουρνουά να έχουν δώσει ακόμη και φιλικούς αγώνες, αφού ήταν κάτι που επιτρεπόταν. «Δεν αναζητούμε δικαιολογίες σε καμία περίπτωση. Βλέπουμε πως από παιχνίδι σε παιχνίδι βελτιωνόμαστε και προσαρμοζόμαστε. Στα δύο επόμενα παιχνίδι με τη Λετονία και τη Φινλανδία θα έχουμε ένα καλύτερο πρόσωπο. Είναι ομάδες οι οποίες θεωρητικά είναι πιο κοντά σε εμάς».