Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Ιατρίδης: «Πάλι εδώ, για να παλέψουμε για τη νίκη»

Η νίκη της Εθνικής Νέων Ανδρών επί της Ουκρανίας στην πρεμιέρα του European Challenger ήρθε μεταξύ άλλων και με κυριαρχία στο ζωγραφιστό. Άμυνα και ριμπάουντ έπαιξαν το δικό τους ρόλο και ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης ήρθε να συμβάλλει στον τομέα αυτόν, για να φτάσει η Ελλάδα στο τελικό 88-49.

«Κάθε πρεμιέρα είναι και δύσκολη», τόνισε ο Ιατρίδης, λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, αρνούμενος να δει την τελική διαφορά: «Μπήκαμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, παίξαμε μετά όπως ήθελε ο κόουτς και έτσι η νίκη έγινε εύκολη με καλή παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο, παρά το ότι κάναμε κακή αρχή επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια».

Η Ουκρανία μείωσε στους έξι πόντους στο πρώτο δίλεπτο της τρίτης περιόδου, αλλά η τελική διαφορά άγγιξε τους 40 πόντους. Πώς γίνεται αυτό; «Με συγκέντρωση… Και κάποιες αλλαγές που έκανε ο κόουτς. Ευτυχώς επιστρέψαμε άμεσα και πήραμε τελικά αυτό που θέλαμε από αυτό το παιχνίδι».

Η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε αύριο την Κροατία σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, αλλά η αντικατάστασή της από τη Ρωσία από τη FIBA, εξαιτίας των περιορισμών στις μετακινήσεις μεταξύ κάποιων χωρών, άλλαξε τα πράγματα: «Δεν γνωρίζουμε τη Ρωσία, αλλά θα μας μιλήσουν οι προπονητές μας. Θα δούμε το βίντεο, θα ακούσουμε τι έχουν να μας πουν και θα έρθουμε πάλι αύριο εδώ για να παλέψουμε για τη νίκη».