Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Λούκα: «Να επιστρέψει η Εθνική Γυναικών εκεί που της αξίζει»

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα η Βασιλική Λούκα επέστρεψε και πάλι στην Εθνική Γυναικών για τους δυο τελευταίους αγώνες των προκριματικών για το Ευρωμπάσκετ 2021.


Η Ισλανδία (04/02) και η Βουλγαρία (06/02) θα είναι οι αντίπαλοι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη «φούσκα» της Λουμπλιάνας με την ίδια να ανυπομονεί να βοηθήσει την ομάδα. «Είναι μεγάλη τιμή η κλήρση στην Εθνική Γυναικών. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκομαι πάλι εδώ και θα προσπαθήσω όσο μπορώ περισσότερο να βοηθήσω να πάρουμε την πολυπόθητη πρόκριση για την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ».

Η Εθνική Ομάδα στα δύο παιχνίδια στοχεύει σε ισάριθμες νίκες για να ελπίζει στην επίτευξη του στόχου της. «Θα πρέπει να παίξουμε όσο πιο απλά και έξυπνα γίνεται και να εμπιστευτούμε η μία την άλλη. Να ακολουθήσουμε με κάθε λεπτομέρεια το πλάνο και τις οδηγίες του προπονητή και να παίξουμε σαν ομάδα… Για να πούμε την αλήθεια δεν είναι εύκολο να αγωνίζεσαι και να γνωρίζεις ότι δεν εξαρτώνται όλα από εσένα. Στην παρούσα φάση αυτό που προέχει είναι οι νίκες στα δυο παιχνίδια  με Ισλανδία και Βουλγαρία και από εκεί και πέρα θα περιμένουμε τους άλλους αγώνες».

Η διεθνής σέντερ δεν κρύβει πόσο σημαντικό θα είναι για όλους η επιστροφή της Εθνικής Γυναικών σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ. «Αναμφίβολα ενδεχόμενη πρόκριση θα βοηθήσει το γυναικείο μπάσκετ να ακουστεί περισσότερο. Θα είναι κίνητρο για τις μικρότερες παίκτριες να ασχοληθούν σοβαρά με το άθλημα.  Και εμείς βλέπαμε τις πιο μεγάλες αθλήτριες που έπαιζαν στο Ευρωμπάσκετ και θέλαμε κάποια στιγμή να κάνουμε το ίδιο και να αγωνιστούμε σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.  Μακάρι να καταφέρουμε τον στόχο της πρόκρισης και να επιστρέψει η Εθνική Γυναικών εκεί που της αξίζει».

Ο αθλητισμός έχει επηρεαστεί από τον κορονοϊό με την Βασιλική Λούκα να εύχεται να αλλάξουν γρήγορα τα πράγματα. «Η κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα με τον κορονοϊό και τη διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας έχει επηρεάσει όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες. Και στην Εθνική Ομάδα υπάρχουν αυτές που αγωνίζονται στο εξωτερικό έχοντας δώσει πολλούς αγώνες, ενώ οι υπόλοιπες που είναι στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό έχουν κάνει μόνο προπονήσεις. Εύχομαι γρήγορα αυτό να αλλάξει και οι αθλήτριες να επιστρέψουν και πάλι στους αγώνες».