Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Φλιώνης και Ρογκαβόπουλος με το… 60 και το 61

Αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που φροντίζει να είναι έγκαιρα έξω από τα δωμάτια, πλυμένα και τακτοποιημένα, όλα τα ρούχα προπόνησης και αγώνων, αυτόν που στο γήπεδο τους έχει τα νερά και τα ισοτονικά, τον τελευταίο που θα φύγει από τα αποδυτήρια για να ελέγξει αν μαζεύτηκαν τα πάντα, είναι λογικό να χρειάζεται ένα δικό του κουμάντο.

Ο Ανδρέας, μετά από τα πρώτα χρόνια «αρίθμησε» τους διεθνείς με ένα δικό του σύστημα. Όποιον αριθμό έδινε στο μπουκάλι του καθενός αυτός το… κουβαλούσε μέχρι τέλους της καριέρας του στην Εθνική Ομάδα. Και όποιος νέος έμπαινε, έπαιρνε τον αμέσως επόμενο κενό αύξοντα αριθμό, για να μη χάνεται η σειρά και να γίνεται σωστά η δουλειά.

Οι παίκτες όχι μόνο δεν… δυσφόρησαν ποτέ με αυτά τα νούμερα, αλλά και αν κάποτε «άδειαζε» το αγαπημένο τους και τους το.. πρόσφερε τιμής ένεκεν ο Ανδρέας, αυτοί έμεναν στον αριθμό που είχαν αποκτήσει από την πρώτη τους ημέρα στην ομάδα.

Κάπως έτσι, φτάσαμε σε αυτό το «παράθυρο» και ο κλασικός… μαρκαδόρος έγραψε για πρώτη φορά τους αριθμούς 60 και 61 πάνω σε καπάκι από μπουκάλι. Ο Δημήτρης Φλιώνης και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος… αρχειοθετήθηκαν και το συνήθισαν τόσο γρήγορα, που όταν ρωτήθηκε ο πρώτος από κάποιον τι νούμερο έχει, με την ερώτηση να αφορά στη φανέλα, απάντησε άμεσα. «Το 60»!