Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Ματσίρας: «Μόλις ακούμπησα την μπάλα ήξερα»

-Ήταν ένα διαφορετικό και δύσκολο καλοκαίρι. Άξιζε η παραμονή στην Αθήνα και όλη η δουλειά στο γήπεδο;

«Ήταν όντως ένα δύσκολο καλοκαίρι, αλλά άξιζε τον κόπο γιατί δουλέψαμε καλά και η δουλειά αυτή ανταμείφθηκε με το να βγούμε πρωταθλητές. Ήταν ένα δύσκολο Πανελλήνιο, όλες οι ομάδες ήταν καλές και καθεμία ξεχωριστά αναζητούσε το καλύτερο. Εμείς δουλέψαμε πολύ σκληρά και πιστεύω πως φάνηκε στο γήπεδο».

-Για σένα η ανταμοιβή ήταν διπλή, αφού οι προπονητές σε ψήφισαν και ως τον MVP της τελικής φάσης. Σημαίνει κάτι για σένα;

«Το πρώτο που θα ήθελα να πω είναι πως ευχαριστώ πολύ τους συμπαίκτες μου και όλους τους προπονητές μου που με έχουν βοηθήσει, καθοδηγήσει και στηρίξει για να φτάσω ως εδώ, όπως και όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού που με αγκάλιασε απότ ην πρώτη στιγμή. Νιώθω ευλογημένος και περήφανος. Ο τίτλος και η διάκριση αυτή σημαίνουν πολλά για μένα, γιατί η σκληρή δουλειά, η επιμονή, η υπομονή και ότι θυσία κάνεις ανταμείβονται».

-Είσαι διατεθειμένος αυτή τη «συνταγή» να την ακολουθήσεις και τα επόμενα χρόνια;

«Ναι! Πιστεύω πως είναι ο μοναδικός τρόπος. Εϊναι τα συστατικά για να φτάσεις σε ένα υψηλό επίπεδο».

-Θα ήθελες ίσως να αφιερώσεις τον τίτλο και τη διάκριση αυτή σε κάποιον;

«Ναι.. Στον Παναθηναϊκό, στους συμπαίκτες μου και στους γονείς μου».

-Ο «έρωτας» με το μπάσκετ πώς άρχισε;

«Μόλις ακούμπησα την μπάλα ήξερα… Μου άρεσε πάρα πολύ το άθλημα και είναι τρόπος ζωής. Πηγάζει από μέσα μου. Είμαι ευτυχισμένος στο γήπεδο. Το μπάσκετ είναι τα πάντα για μένα».

-Υπάρχει και το σχολείο κάπου όμως;

«(γελάει) Ναι… Εννοείται πως υπάρχει. Πάντα χρειάζεσαι να έχει κι ένα Plan B… Αυτονόητο!»

-Το φετινό καλοκαίρι μπορεί να είχατε τον Πανελλήνιο το οποίο συνοδεύτηκε από την κατάκτηση του τίτλου και τη δική σου ατομική διάκριση, αλλά δεν είχε και «μικρές» εθνικές ομάδες.

«Ναι… Δυστυχώς! Ήταν κάτι που το περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία. Εϊναι τιμή να βρίσκεσαι στην εθνική ομάδα. Αυτή η κατάσταση με τον κορονοϊό άλλαξε πολλά πράγματα και δημιούργησε ένα καλοκαίρι χωρίς εθνικές ομάδες. Ελπίζω να έχω στο μέλλον την ευκαιρία αυτή. Είναι κάτι που το θέλω πολύ».