Καλλιανιώτης: «Φέτος διεκδικούμε την υψηλότερη θέση»

Στην εποχή της αμφισβήτησης και των πολλών μετακινήσεων υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Ο Τάσος Καλλιανιώτης διανύει ήδη την 11η χρονιά στον Πανερυθραϊκό, έχοντας αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς εκτίμησης και εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους της ομάδας. Ο έμπειρος φόργουορντ μιλάει για την προσπάθεια υπέρβασης που κάνει ο φετινός Πανερυθραϊκός προκειμένου να επιστρέψει ξανά στην Α2 κατηγορία.

 

Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι 10-4. Είστε ικανοποιημένοι, είναι σύμφωνα με τις προσδοκίες σας;

«Μια από  τις προσδοκίες μας είναι η εικόνα που βγάζουμε στο γήπεδο, η εικόνα που δίνει η ομάδα μας στους αγώνες και όταν αυτό συμβαδίζει με θετικό αποτέλεσμα, τότε έχουμε επιτύχει αυτό που θέλουμε, δηλαδή και την ουσία και τη νίκη. Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα φαίνεται ότι τις περισσότερες φορές η καλή εμφάνιση συνοδεύεται και από θετικό αποτέλεσμα και αυτό μας ικανοποιεί και μας δείχνει το δρόμο για τη συνέχεια».

 

Ο Πανερυθραϊκός τα τελευταία χρόνια δείχνει να μην δυσκολεύεται να παραμείνει στη Β΄ Εθνική. Φέτος όμως διεκδικείτε το κάτι παραπάνω…

«Κάθε χρονιά ξεκινάμε με ένα στόχο, να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Κάποιες χρονιές το είχαμε πετύχει και κάποιες άλλες δεν τα είχαμε καταφέρει τόσο καλά. Αν έχουμε την ίδια διάθεση, την ίδια προσήλωση στον στόχο και μέσα από την σκληρή δουλειά, πιστεύω ότι φέτος θα διεκδικήσουμε μια από τις υψηλές θέσεις και γιατί όχι ακόμα και την υψηλότερη θέση».  

 

Και φέτος ο Πανερυθραϊκός διαθέτει μια δυνατή έδρα…

«Το γήπεδο τις περισσότερες φορές γεμίζει με οικογένειες και παιδιά που είναι στις ακαδημίες της ομάδας, από φίλους και γνωστούς που ενδιαφέρονται να μας παρακολουθήσουν, αλλά και από τους οργανωμένους φιλάθλους που είναι νεαροί στην ηλικία. Οπότε θα έλεγα ότι είμαστε ευχαριστημένοι από τη προσέλευση και την αποδοχή από τον κόσμο, κάτι που μας δίνει κίνητρο και ώθηση για τη συνέχεια».

 

Έντεκα χρόνια αγωνίζεσαι στον Πανερυθραϊκό… μπασκετικά μια ολόκληρη ζωή θα μπορούσε να πει κανείς. Πώς έχεις βιώσει όλη αυτή την πορεία;

«Κυρίως χαρές έχω να θυμάμαι. Είμαι πολύ χαρούμενος που οι άνθρωποι που με έφεραν στον Πανερυθραϊκό είναι και παραμένουν κοντά στην ομάδα, από τη διοίκηση μέχρι το προπονητικό τιμ και θα ήθελα να μείνω όσο το δυνατόν περισσότερο σε αυτή την οικογένεια. Αυτό που με κράτησε τόσα χρόνια στην ομάδα είναι ο Δημήτρης Χουχουλής, κυρίως με το χαρακτήρα του και αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά, καθώς και η συμπεριφορά των ανθρώπων που είναι κοντά στον σύλλογο. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η νοοτροπία που επικρατεί και παραμένει η ίδια στα χρόνια που πέρασαν, με το βάρος να πέφτει στις ακαδημίες, καθώς και το προφίλ της ομάδας, χωρίς να είναι αυτοσκοπός το ανδρικό τμήμα».

 

Επόμενο παιχνίδι στην Αταλάντη με τον Λοκρό, ο οποίος διεκδικεί την παραμονή στην κατηγορία. Πώς βλέπεις το παιχνίδι;

«Όπως έχουν δείξει τα αποτελέσματα ο Λοκρός έχει διεκδικήσει κάθε παιχνίδι, ενώ διαθέτει δυνατή έδρα. Εμείς στην παρούσα χρονική στιγμή έχουμε κάποιους  τραυματισμούς, προβλήματα που καλούμαστε να ξεπεράσουμε. Θέλουμε να κλείσουμε τον πρώτο γύρο με τον καλύτερο δυνατό απολογισμό και στη συνέχεια να κάνουμε έναν ακόμα καλύτερο δεύτερο γύρο που θα μας οδηγήσει σε διάκριση».