Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Λιακόπουλος: Κάνουμε πρωταθλητισμό, στόχος να ανέβουμε κατηγορία 

Μπορεί να βρισκόμαστε στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου, ωστόσο ο Διαγόρας Δρυοπιδέων καταγράφει θετική πορεία τόσο στο Κύπελλο Ελλάδος όπου πλέον βρίσκεται στη Γ΄ Φάση, όσο και στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας με 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. 

Έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις, ο Νίκος Λιακόπουλος μιλάει για τα επόμενα βήματα του Διαγόρα και εξηγεί πως διαχειρίζονται το γεγονός η ομάδα να είναι αουτσάιντερ τις… Τετάρτες, να κάνει πρωταθλητισμό τα Σάββατα και το κυριότερο χωρίς να έχουν γνωρίσει την ήττα.  

Για το πώς διατηρείται ψυχικά και σωματικά σε τόσο υψηλό επίπεδο ο έμπειρος γκαρντ εξηγεί… «Το σημαντικό είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις, να αγαπάς το μπάσκετ. Σωματικά προσπαθώ να κάνω σωστή συντήρηση και να βρίσκομαι με τους κατάλληλους ανθρώπους. Συνεργάζομαι πάρα πολλά χρόνια με τον γυμναστή μου με τον οποίο δουλεύουμε μαζί με στόχο να βρίσκομαι στο καλύτερο επίπεδο. Τα χρόνια περνάνε αλλά σημασία έχει να βάζεις στόχους και να τα καταφέρνεις. Ψυχικά είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι με συμπαίκτες που είναι ουσιαστικά φίλοι σου, με έναν προπονητή που και αυτός είναι φίλος και αυτό φαίνεται και μέσα στο γήπεδο».

Tο κλίμα που επικρατεί στην ομάδα μετά τις συνεχείς επιτυχίες… «Είναι το κλίμα που όλα είναι μια χαρά όταν κερδίζει μια ομάδα. Όσοι βρισκόμαστε στον Διαγόρα κάνουμε πρωταθλητισμό, γι αυτό είμαστε εδώ. Υπάρχει μια κεκτημένη ταχύτητα από την εποχή του Φάρου και πέρσι με τον Ιωνικό και που θέλουμε να διατηρήσουμε και στον Διαγόρα. Έτσι προχωράμε στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα, με τελικό στόχο να ανέβουμε κατηγορία».

Επόμενο αντίπαλος στο πρωτάθλημα ο Οίακας Ναυπλίου… «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Οίακας διαθέτει 4-5 έμπειρους παίκτες οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας. Αν μείνουμε στο θετικό αποτέλεσμα του κυπέλλου τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για εμάς. Θα πρέπει να αφήσουμε πίσω τη νίκη της Τετάρτης και να επικεντρωθούμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι». 

Σε ότι αφορά το παιχνίδι κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ… «Εμείς στο κύπελλο σε κάθε παιχνίδι κατεβαίνουμε ως αουτσάιντερ. Το ίδιο ισχύει φυσικά και με τον ΠΑΟΚ. Θέλουμε να αγωνιστούμε και να χαρούμε τον αγώνα. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα τεράστιο όνομα, μια μεγάλη ομάδα. Σίγουρα να είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, θα είναι στην έδρα μας και θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν γίνεται πιο ανταγωνιστικοί».

Για το αν έχουν τη υποστήριξη του κόσμου… «Ο κόσμος σιγά σιγά έρχεται κοντά στην ομάδα. Όταν δεν έχεις οργανωμένους φιλάθλους είναι δύσκολο να έχεις τη στήριξη που θα ήθελες στην έδρα σου. Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει, θέλουμε να φέρνουμε θετικά αποτελέσματα έτσι ώστε να φέρουμε κοντά μας και τον κόσμο ο οποίος αξίζει να αγκαλιάσει αυτή τη προσπάθεια».