Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Παπαχρήστος: Οι τρεις νίκες έγιναν με αίμα και ιδρώτα

Ο Γιάννης Παπαχρήστος έχει καταγράψει πολλά χιλιόμετρα στα παρκέ. Αγωνιζόμενος επί σειρά ετών στα γήπεδα της Α1 και της Α2 κατηγορίας, φέτος επέλεξε τα Φάρσαλα για να συνεχίσει την πολυετή πορεία του στο μπάσκετ.  

Ο 39χρονος σμολ φόργουορντ μιλάει για τα προβλήματα που ποτέ δεν τον πτοούν, αλλά και τις προσδοκίες που τρέφει για την ομάδα της Θεσσαλίας.  

 

-Μετά από μια πλούσια καριέρα σε Α1 και Α2 κατηγορία με ποια κριτήρια επέλεξες τα Φάρσαλα; 

Πάντα προσπαθώ να πηγαίνω εκεί όπου υπάρχει πρόκληση. Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την ομάδα έχουν όραμα και όρεξη. Αυτό που θέλουμε όλοι όσοι βρισκόμαστε στην ομάδα είναι να κάνει το κάτι παραπάνω, την υπέρβαση για μεγαλύτερες διακρίσεις. Για μένα πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε η παρουσία του Δημήτρη Δέσπου στην ομάδα, με τον οποίο είχαμε συνυπάρξει στον ΠΑΟΚ όταν ήμουν… πιτσιρικάς. Το ότι κάνει κάθε μέρα 80 χιλιόμετρα ο Δέσπος για να βρίσκεται στην ομάδα, αυτό λέει από μόνο του πολλά. Δεύτερο κίνητρο για μένα ήταν ο προπονητής και τρίτος λόγος η διοίκηση.     

 

-Μπορούν τα Φάρσαλα να είναι ανταγωνιστικά στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής;

Η ομάδα αυτή έτσι όπως είναι σήμερα συγκροτήθηκε την τελευταία στιγμή. Κάναμε προετοιμασία με 6 άτομα. Τώρα καθημερινά είμαστε 10 άτομα καθώς υπάρχουν επί μέρους προβλήματα, όπως τραυματισμοί, ένα παιδί είναι φαντάρος και δεν μπορεί να βρίσκεται διαρκώς στην ομάδα… Ο αθλητής έχει μάθει να ζει με το πρόβλημα. Το πρόβλημα για τους περισσότερους είναι στο μυαλό. Όταν έχεις ένα στόχο, να προετοιμαστείς για τον αγώνα της Κυριακής, απλά πρέπει να το κάνεις και να είσαι έτοιμος, ανεξάρτητα από τα προβλήματα.   

 

-Οπότε θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι τρεις νίκες στο ξεκίνημα έχουν άλλη αξία και σημασία για τη συνέχεια…

Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα, ωστόσο αυτό δεν μου λέει κάτι. Θέλει δουλειά, επιμονή, υπομονή και κατανόηση. Αυτές οι τρεις νίκες έγιναν με αίμα και ιδρώτα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, καθώς δεν ξέρω ο διπλανός μου τι κάνει καλά και τι όχι. Δεν έχουμε όλοι μαζί αρκετές παραστάσεις, καθώς από την προετοιμασία μέχρι σήμερα έχουμε κάνει μερικά φιλικά, καμιά δεκαριά διπλά και τρεις αγώνες. Και στην Καρδίτσα που βγήκαμε τρίτοι δεν είχαμε το φοβερό ρόστερ. Είναι σημαντικό να καταλάβει ο καθένας τι κάνει μέσα στο γήπεδο. Την περασμένη Κυριακή έμαθε αργά το βράδυ πόσους πόντους έβαλα, διότι δεν είναι αυτό το μείζον. 

 

-Ο κόσμος στηρίζει την προσπάθειά σας;

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι εμείς δίνουμε κάθε μέρα έναν αγώνα. Αν είναι 500 σε ένα παιχνίδι και είναι 550 στο επόμενο αυτό θα είναι επιτυχία για εμάς. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε γυναίκα πρόεδρο και χρειάζεται επιπλέον στήριξη και βοήθεια. Κάποιοι δεν το αξίζουν να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Θεωρώ ότι όσοι συμμετέχουν στη διοίκηση των Φαρσάλων αξίζει να ασχολούνται. Επειδή στο παρελθόν έκανα πολλούς τσάμπα μάγκες, αυτοί είναι μάγκες και θέλω να γίνουν επιπλέον μάγκες. Ο κόσμος θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό και να στηρίξει την ομάδα. 

 

-Μετά από τόσα χρόνια στο μπάσκετ τι έχεις να πεις στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό;

Είτε προσπαθείς να ανέβεις, είτε προσπαθείς να σωθείς, είτε είσαι στη μέση, κάνεις πρωταθλητισμό. Εσύ βάζεις τα όρια. Εγώ δεν έχω μάνατζερ και κάθε χρόνο δέχομαι προτάσεις σχεδόν από όλες τις ομάδες της Θεσσαλίας και αυτό με τιμά. Το σπουδαιότερο όλων είναι όταν θα φύγω από μια πόλη να έχω κάνει 50 φίλους. Είναι σημαντικό να μπορείς να κάνεις αυτά που λες.