Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Ανδρών: Ο Γιάννης Ελευθεριάδης αναλύει το παιχνίδι με τις ΗΠΑ

«Είναι μια ομάδα που τρέχει το γήπεδο πάρα πολύ καλά, άρα πρώτο μας μέλημα είναι να τους σταματήσουμε το επιθετικό transition.Επίσης, να μην τους δώσουμε δεύτερες ευκαιρίες επίθεσης, άρα να είμαστε πολύ καλοί στο αμυντικό ριμπάουντ.Υπάρχουν 4-5 παίκτες που μπορεί να σε “σκοτώσουν” από τα 6μ75 και δεν πρέπει να τους αφήσουμε καθόλου ελεύθερα σουτ, ούτε από πρώτη εκτέλεση που είναι τα ελεύθερα σουτ στο transition ούτε όμως και στα σετ παιχνίδια που θα επιλέξουν αυτοί.Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για σκληρή και δυνατή άμυνα στο ένας εναντίον ενός ακόμα και μέσα από συνεργασία δύο παικτών σε τέτοιες καταστάσεις.
Ο Ουόκερ και ο Μίτσελ είναι οι δύο παίκτες που τρέχουν πάρα πολύ καλά το γήπεδο, ενώ είναι πολύ καλοί και στο σουτ. Εκτός από αυτούς είναι και ο Λόπεζ με τον Χάρις.
Γενικά πρέπει να τους χαλάσουμε τον ρυθμό να τους βγάλουμε έξω από τις επιθετικές τους συνήθειες και στην δική μας επίθεση θα πρέπει να παίξουμε όσο πιο γρήγορα και πιο συγκεκριμένα γίνεται, ώστε να μην χάσουμε μπάλες που θα τους δώσουν το δικαίωμα για εύκολους αιφνιδιασμούς.
Με καλά screen και ανοίγματα μέσα στο καλάθι μπορούμε να βρούμε διαδρόμους για να σκοράρουμε, ενώ είναι αυτονόητο ότι θα χρειαστούμε και το μακρινό σουτ».