Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Βασιλόπουλος: “Ανατριχιάζω που είμαι πάλι πίσω”

«Μετά το όνειρο της παρουσίας μου εδώ, το επόμενο είναι πιο… πεζό. Είναι να πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι, να νικήσουμε για αρχή το Μαυροβούνιο για να φύγει το άγχος της πρεμιέρας. Από ‘κει και πέρα, θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι σε κάθε αγώνα. Είναι περίεργο, πάντα νιώθεις έτοιμος, αλλά ρεαλιστικά αν δεν περάσει το πρώτο ματς δεν μπορείς να το προσδιορίσεις, Πάντα πριν από αυτό υπάρχει άγχος, πίεση. Θεωρώ ότι είμαστε στο 80%, όχι ακόμα στο καλύτερο σημείο”.

Ο Βασιλόπουλος ρωτήθηκε και για την επιστροφή του Κώστα Σλούκα μετά τον τραυματισμό του: “Σίγουρα είναι σημαντική η προσθήκη του Σλούκα, ο οποίος όμως είναι ακόμα ταλαιπωρημένος, έχασε μέρες προπονήσεων, έκανε ένα μεγάλο ταξίδι και ήρθε κατευθείαν στο γήπεδο. Είναι και περίεργο σημείο η γάμπα, ειδικά για έναν παίκτη σαν τον Κώστα που έχει μάθει να παίζει πολύ με την έκρηξη, ελπίζω σύντομα να μην τον απασχολεί καθόλου μέσα στο παιχνίδι».

Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν ο μοναδικός από τους παρόντες παίκτες που είχε συμμετάσχει και στο Παγκόσμιο της Ιαπωνίας το 2006, ενώ έχει επιστρέψει στην Εθνική μετά από 11 χρόνια. «Είναι κάτι απίστευτο, το σκέφτομαι ότι είμαι πάλι εδώ και ανατριχιάζω. Το περίμενα όμως, το ήθελα πάρα πολύ, πάλεψα γι’ αυτό. Ηταν ο μόνος στόχος που είχα, το κρυφό όνειρο όλο αυτόν τον καιρό και πραγματικά χαίρομαι που μου δόθηκε αυτή η δυνατότητα”.

Τι θα έλεγε με την τεράστια εμπειρία του στους συμπαίκτες του; “Αν έχω κάτι λόγω εμπειρίας να πω στα παιδιά, είναι ότι ο χαρακτήρας μιας ομάδας χτίζεται μέσα από τον τρόπο που δουλεύεις κάθε μέρα. Δεν γίνεται να μπεις σε ένα παιχνίδι και να πατήσει ένα κουμπί για να είσαι όπως πρέπει και να πάρεις αυτό που θέλεις. Από την πρώτη μέρα της δουλειάς, από τότε που μαζευτήκαμε 18 παίκτες, μαθαίνεις να δουλεύεις σωστά, για να φτάσεις κάποια στιγμή στο κατάλληλο σημείο».

https://www.youtube.com/watch?v=Q05K8ZaXfRc&feature=youtu.be