Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Κριμίλη: «Θα θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή αυτό το καλάθι!»

Ο λόγος την Ιωάννα Κριμίλη που πέρασε πολλή ώρα μέχρι να καταλάβει τι είχε συμβεί. Να αντιληφθεί τι είχε πετύχει η ίδια και οι συμπαίκτριές της. Η Εθνική πέρασε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Β’ Κατηγπρίας) νικώντας την Τουρκία φτάνοντας στον στόχο της ανόδου που ήταν και το ζητούμενο.

Η αρχηγός της Εθνικής δεν έκρυψε τη χαρά της για την μεγάλη νίκη και περιέγραψε τη φάση του χρυσού καλαθιού για την Ελλάδα και πως βρέθηκε η ίδια στο κατάλληλο σημείο . «Ήταν η τελευταία επίθεση για την Εθνική και είχαμε πει να πάμε όλες στο ριμπάουντ. Αναμενόμενο ήταν να κλείσουν τις ψηλές μας, όπως και έγινε και  έτσι βρέθηκα εγώ κάτω από το καλάθι. Θα μπορούσε να ήταν οποιαδήποτε άλλη παίκτρια. Σημασία έχει η νίκη και όχι ποια είναι αυτή που σημειώνει το καλάθι».

Τα συναισθήματα δεν μπορούν να περιγραφούν με την Ιωάννα Κριμίλη να τονίζει. «Πέτυχα το καλάθι και προς στιγμή κόλλησε το μυαλό μου. Ειδα τις συμπαίκτριές μου να πανηγυρίζουν και τότε κατάλαβα τι έχει συμβεί. Τέτοιο συναίσθημα δεν το έχω ξαναζήσει. Θα θυμάμαι αυτό το καλάθι για όλη μου τη ζωή».  

Η Εθνική πέτυχε τον στόχο της, ωστόσο θέλει και το χρυσό στη διοργάνωση. «Είναι πολύ σημαντικό που κερδίσαμε και ανεβήκαμε κατηγορία. Αυτός ήταν και ο στόχος μας. Ωστόσο δεν μένουμε εδώ… Έχουμε μπροστά μας τον τελικό με την Φινλανδία, θέλουμε να μπούμε συγκεντρωμένες και να πάρουμε την νίκη».