Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Καμπερίδης: «Το ομαδικό παιχνίδι δίνει τις λύσεις»

Πέντε παίκτες έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων με τον Γιώργο Καμπερίδη να είναι ένας από αυτούς. Μάλιστα, ήταν σαν να έδωσε αυτός το έναυσμα για τη συνέχεια ευστοχώντας σε συνεχόμενα τρίποντα για να δημιουργηθεί μια πρώτη διαφορά που άγγιξε τους δέκα πόντους. Άφησε το παιχνίδι με 14 πόντους με 4/5 από τα 6μ75.

«Τα εύστοχα αυτά σουτ ήταν στην αρχή και λειτούργησαν ίσως ως ένα κίνητρο για να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και να παίξουμε πιο δυνατά, να «καθαρίσουμε» το παιχνίδι από την αρχή», τόνιζει ο Καμπερίδης, τον οποίο έτσι κι αλλιώς οι συμπαίκτες του ψήφισαν πως θα του έδιναν το τελευταίο σουτ αν ένα παιχνίδι έφτανε να κριθεί σε αυτό.

Ο ίδιος μπορεί να χαμογελάει, και ο ίδιος τον εαυτό του ψήφισε άλλωστε, αλλά ξέρει καλά πως αυτό που χρειάζεται για να προχωρήσει η ομάδα στη διοργάνωση είναι κάτι άλλο: «Προσπαθούμε να παίξουμε όσο πιο ομαδικά γίνεται, έτσω ώστε να βρούμε τις πιο εύκολες και σωστές λύσεις στην επίθεση. Αυτό ήταν που μας βοήθησε και σήμερα. Είχαμε κάποια κενά διαστήματα στο παιχνίδι μας, το καταλαβαίνουμε και πιστεύω αγώνα με τον αγώνα θα διορθώσουμε τα λάθη μας και θα μειώνονται κι αυτά τα «κακά» διαστήματα».

Η αρχή έγινε και η νίκη στην πρεμιέρα έχει πάντα τη δική της ξεχωριστή σημασία. Η διοργάνωση όμως δεν τελειώνει εδώ. Δεν έχει καλά καλά αρχίσει. «Κάναμε ένα δυνατό ξεκίνημα που μας δίνει καλή ψυχολογία, ώστε να είμαστε δυνατοί στα επόμενα παιχνίδια», τονίζει ο Καμπερίδης. Επόμενος αντίπαλος αύριο (14/7, 20.30) η Πολωνία: «Είναι μια καλή ομάδα, έχει κάποιους καλούς παίκτες και δεν πρέπει να της δώσουμε ρυθμό, όπως φυσικά δεν πρέπει και να την υποτιμήσουμε για κανένα λόγο».