Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Πετράκης: Στο χέρι μας η άνοδος στη Β΄ Εθνική

Ο φετινός ΟΦΗ έχει πραγματοποιήσει μια πολύ καλή πορεία στον 2ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και στις αγωνιστικές που απομένουν θα διεκδικήσει την άνοδο  στη Β΄ Εθνική. Για όσα προηγήθηκαν αλλά και για όσα θα ακολουθήσουν μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ ο πόιντ γκαρντ του ΟΦΗ, Αλέξης Πετράκης.

 

Που οφείλεται η πολύ καλή πορεία του φετινού ΟΦΗ;

Είμαστε μια καλοσχεδιασμένη ομάδα που αποτελείται από έμπειρους αλλά και νέους με όρεξη παίκτες. Από την αρχή δουλέψαμε πολύ σκληρά για αυτό το αποτέλεσμα και αυτό μας βοήθησε να έχουμε αυτή την καλή πορεία. Έτσι θα συνεχίσουμε έως το τέλος του πρωταθλήματος.

 

Η ομάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην άνοδο στη Β΄ Εθνική. Πιστεύεις στο τέλος ότι θα τα καταφέρετε;

Για σχεδόν ένα ολόκληρο πρωτάθλημα είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία. Μόνο τώρα βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση λόγω ισοβαθμίας. Θεωρώ ότι αξίζουμε να ανέβουμε κατηγορία. Σίγουρα τα πάντα είναι στο χέρι μας και αν καταφέρουμε να μην χάσουμε σε κάποιο από τα παιχνίδια που απομένουν, θα επιτύχουμε και την άνοδο.

 

Οδεύοντας προς την ολοκλήρωση της σεζόν, πως είδες το φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής;

Είναι ένα περίεργο και δύσκολο πρωτάθλημα, καθώς όλοι μπορεί να χάσουν αλλά και να κερδίσουν. Είδαμε ομάδες που παλεύουν για την παραμονή να κερδίζουν τον πρώτο στη βαθμολογία. Δεν υπήρχαν φαβορί στον όμιλό μας, κάτι που δυσκόλεψε ιδιαίτερα το φετινό πρωτάθλημα. Σίγουρα οι τέσσερις ομάδες που έχουν ξεχωρίσει στη βαθμολογία έχουν το κάτι παραπάνω από τις υπόλοιπες, ωστόσο οι διαφορές δεν ήταν πολύ μεγάλες.

 

Ο ΟΦΗ τη δεκαετία που διανύουμε, μπορούμε να πούμε ότι είναι ομάδα της Α2 κατηγορίας. Πιστεύεις ότι μπορεί να επιστρέψει στην μεγάλη εθνική κατηγορία;

Σίγουρα αυτή η ομάδα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στην Α2 κατηγορία. Είναι μια ομάδα με βαρύ όνομα και βαριά φανέλα. Για να μπορέσει μια ομάδα να βρεθεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες θα πρέπει να βρίσκεται σε καλό επίπεδο διοικητικά και οικονομικά. Ευτυχώς αυτή την περίοδο η ομάδα διαθέτει ότι χρειάζεται και διοικητικά και οικονομικά για να βρεθεί ψηλότερα. Εξάλλου δεν υπάρχει και άλλη ομάδα στο Ηράκλειο που να μπορεί να διεκδικήσει αυτή τη στιγμή κάποια διάκριση.

 

Ο κόσμος στηρίζει τη φετινή προσπάθεια;

Θα έλεγα ότι δεν έχουμε τη στήριξη που θα θέλαμε από τον κόσμο. Έχουμε την τύχη να αγωνιζόμαστε στο καλύτερο γήπεδο της κατηγορίας, καλύτερο και από πολλά γήπεδα ομάδων της Α1 κατηγορίας. Ελπίζω πως στα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια που θα κριθεί η άνοδος να έρθει κοντά μας ο κόσμος και θα στηρίξει αυτή τη προσπάθεια, από την οποία θα ωφεληθεί όχι μόνο ο ΟΦΗ αλλά και η πόλη του Ηρακλείου γενικότερα.