Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Παπαδόπουλος: «Τα παιδιά τώρα ξέρουν»

Η χρονιά έκλεισε για την Εθνική Παίδων στη Σερβία. Η ελληνική ομάδα βρέθηκε στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Παπαδόπουλος, έκανε τον απολογισμό της πορείας.

«Δυστυχώς το φετινό καλοκαίρι είχαμε αρκετές ατυχίες, με απώλειες και τραυματισμούς παικτών. Είναι κάτι που δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ή να ελέγξουμε. Από εκεί και πέρα κάναμε μια σκληρή προετοιμασία με δυνατά φιλικά. Τα παιδιά ήταν πολύ δεμένα καθολη την διάρκεια της προετοιμασίας και η όρεξη και διάθεση σε κάθε προπόνηση ποτέ δεν ήταν το πρόβλημα…»

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με μία νίκη επί της Γερμανίας, αλλά στα τελευταία λεπτά της δεύτερης αναμέτρησης, με την Τουρκία, ήρθε ο τραυματισμός του Αναστάση Κωστόπουλου, ο οποίος δεν μπόρεσε να αγωνιστεί ξανά ως το φινάλε της διοργάνωσης: «Στο Νόβι Σαντ, είχαμε την ατυχία στο δεύτερο παιχνίδι να τραυματιστεί ο αρχηγός της ομάδας, Αναστάσης Κωστόπουλος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ακολουθήσει το τουρνουά και να πρέπει να συνεχίσουμε με 11 παίκτες. Ουδέποτε, όμως, ψάξαμε για δικαιολογίες ή ελαφρυντικά. Τα παιδιά σε κάθε αγώνα έβγαζαν μεγάλο πάθος και σε όλα τα παιχνίδια ήμασταν ανταγωνιστικοι. Και μιας και η ομάδα υστερούσε σωματομετρικά σε σχέση με τις άλλες ομάδες, προσπαθούσαμε να το καλύψουμε με την ομαδικότητα και την μαχητικότητά μας».

Ο Παπαδόπουλος βάζει θετικό πρόσημο στην έκτη θέση και στέκεται στο κέρδος που είχαν οι παίκτες του από την συμμετοχή τους στη διοργάνωση: «Κρατάω την έκτη θέση με θετικό πρόσημο, αν και υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαμε να φτάσουμε πιο ψηλά. Στην ουσία χάσαμε στον όμιλο στο τέλος, από τις ομάδες που πήραν το χρυσό και το χάλκινο, και στον προημιτελικό από την ομάδα που πήρε το ασημένιο. Το πιο σημαντικό όμως για μένα είναι πως τα παιδιά κέρδισαν σε εμπειρίες και παραστάσεις. Είχαν την ευκαιρία να αντμετωπίσουν συνομήλικούς τους από άλλες χώρες. Έτσι μπόρεσαν να αντιληφθούν το ακριβές μέγεθος του ανταγωνισμού που υπάρχει, σε ποια σημεία υστερούν και τι πρέπει να βελτιώσουν».