Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Η Εθνική Γυναικών 3Χ3 μιλάει για την αποστολή της

Η Εθνική Ομάδα 3Χ3 αναχώρησε το πρωί με τελικό προορισμό την Ανδόρρα, όπου θα διεξαχθεί ο ένας προκριματικός όμιλος για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο.

Τα μέλη της γυναικείας ομάδας μίλησαν λίγο πριν μπουν στο αεροπλάνο για την εμπειρία αυτή, τους στόχους, αλλά και τις δυσκολίες που κρύβει η αποστολή τους:

Δώρα Παντέλη: «Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και είναι διπλή η χαρά μου, γιατί είναι και μια ανταμοιβή για την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πέρυσι με τα κορίτσια παίζοντας σε τουρνουά της FIBA – απέναντι σε αντρικές ομάδες – στα πλαίσια του επαγγελματικού 3X3, με σκοπό να μαζέψουμε πόντους για την Eθνική Oμάδα, καθώς και για το προσωπικό μας ranking. Είμαστε σε έναν πολύ ανταγωνιστικό όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσουμε με το “καλημέρα” την πρωταθλήτρια κόσμου, Ιταλία. Για εμάς πρέπει να είναι τεράστιο κίνητρο το ότι τρεις από τις τέσσερις ομάδες που θα παίξουμε αγωνίστηκαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Μανίλα πριν λίγο καιρό, όπως επίσης και το ότι όλες οι ομάδες στον όμιλό μας παίζουν σε τουρνουά 3Χ3 όλο το χρόνο και έχουν μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες διοργανώσεις»

Κατερίνα Σπαθάρου: «Είναι μεγάλη τιμή και μόνο αντιπροσωπεύουμε τη χώρα μας. Νιώθουμε προετοιμασμένες και έτοιμες να παίξουμε σε ένα ακόμα τουρνουά 3Χ3. Ως πιο έμπειρες με τη Ναυσικά, έχουμε προσπαθήσει να μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας από τις προηγούμενες διοργανώσεις και να βάλουμε και τη Δώρα (Παντέλη) και τη Ρία (Πατεράκη) πιο γρήγορα στο κλίμα. Το ζήτημα είναι να μπούμε δυνατά από την αρχή και να διεκδικήσουμε την πρόκριση”.

Ναυσικά Σταυρίδου: «Όπως έχω πει πολλές φορές και στο παρελθόν είναι μεγάλη τιμή να φοράς το εθνόσημο, είτε αυτό είναι με την κανονική ομάδα, είτε με αυτή του 3Χ3. Είμαστε όλες παιδιά που έχουμε μεγαλώσει μέσα στις εθνικές ομάδες και θα τα δώσουμε όλα για να προκριθούμε. Η αλήθεια είναι ότι μειονεκτούμε απέναντι σε όλες τις αντιπάλους μας με την έννοια ότι όλες οι υπόλοιπες χώρες έχουν τουρνουά γυναικών μέσα στη χρονιά και οι παίκτριες έχουν συνηθίσει τους κανόνες του παιχνιδιού και έχουν αναπτύξει μηχανισμούς. Από τη δική μας πλευρά, συνδυάζοντας και την εμπειρία του παρελθόντος από ανάλογες διοργανώσεις, αλλά και με όπλο το… ελληνικό δαιμόνιο προσπαθούμε να καλύψουμε αυτή τη διαφορά από τις άλλες ομάδες και να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί από το συγκεκριμένο τουρνουά. Είμαστε χαρούμενες και περήφανες για τη συμμετοχή μας στα προκριματικά!»

Ρία Πατεράκη: «Είναι μεγάλη μου τιμή να αγωνίζομαι και πάλι με την Εθνική Ομάδα στα πλαίσια του 3Χ3. Ο όμιλός μας είναι δύσκολος, καθώς αποτελείται από δυνατές και έμπειρες ομάδες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Έχουμε δουλέψει μαζί το τελευταίο διάστημα και είμαστε έτοιμες να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».