Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Αγώνες Τ.Ε. ΕΟΚ Παίδων – Κορασίδων Νήσων Βορείου Αιγαίου

Οι αγώνες Νήσων Βορείου Αιγαίου διοργανώνονται από την ΕΟΚ, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την Τοπική Επιτροπή Σάμου, οι οποίοι θα διεξαχθούν το χρονικό διάστημα 10-11 Μαϊου 2018 στο Βαθύ Σάμου, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος.

Το «παρών» θα δώσουν ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο ΓΓ της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης.

1.Ομάδες Τοπικών Επιτροπών Βορείου Αιγαίου

Στους αγώνες θα λάβουν μέρος οι παρακάτω ομάδες που θα συγκροτήσουν οι αντίστοιχες Τ.Ε. ΕΟΚ: 1) ΤΕ Σάμου, 2) ΤΕ Λέσβου, 3) ΤΕ Χίου.

2.Τόπος και Ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων (ΚΔΓ Βαθέως)

Πέμπτη 10/5/2018

18.00 Τελετή Έναρξης

18.15 ΤΕ Σάμου-ΤΕ Χίου (Κορασίδων)

20.00 ΤΕ Λέσβου-ΤΕ Σάμου (Παίδων)

Παρασκευή 11/5/2018

10.00 ΤΕ Χίου-ΤΕ Λέσβου (Κορασίδων)

12.00 ΤΕ Λέσβου-ΤΕ Χίου (Παίδων)

18.00 ΤΕ Σάμου-ΤΕ Λέσβου (Κορασίδων)

20.00 Τελετή Λήξης

20.30 ΤΕ Σάμου-ΤΕ Χίου (Παίδων)

3.ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στους αγώνες Παίδων οι ομάδες υποχρεούνται να πάρουν μέρος με έξι αθλητής που γεννήθηκαν το έτος 2004 και έξι αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 2005.

Στους αγώνες Κορασίδων οι ομάδες υποχρεούνται να πάρουν μέρος με έξι αθλήτριες που γεννήθηκαν το έτος 2003 και έξι αθλήτριες που γεννήθηκαν το έτος 2004.

Αν μια ομάδα δεν έχει τον συγκεκριμένο αριθμό αθλητών/αθλητριών, μπορεί να χρησιμοποιεί περισσότερους / ες από την μικρότερη ηλικία.

Οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν όλους τους αθλητές/αθλήτριες το λιγότερο 10 λεπτά σε κάθε αγώνα.

Συγκεκριμένα τον αγώνα θα ξεκινήσουν πέντε αθλητές/αθλήτριες, οι οποίοι/ες θα αντικατασταθούν από άλλους/άλλες πέντε στην υποχρεωτική διακοπή του αγώνα που θα γίνει μόλις συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο. Οι δύο αθλητές/αθλήτριες που απομένουν, θα συμμετάσχουν στο πρώτο δεκάλεπτο του Β’ ημιχρόνου.

Κατά τη διάρκεια των δύο δεκάλεπτων του α’ ημιχρόνου και κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου του β’ ημιχρόνου, δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση αθλητών/αθλητριών, παρά μόνο σε περίπτωση τραυματισμού, τον οποίο επιβεβαιώσει ο ιατρός του αγώνα. Αν ο τραυματισμένος/η αθλητής/αθλήτρια, επανέλθει στον αγώνα, θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώσει δέκα λεπτά συμμετοχής.

Σε κάθε ομάδα μπορούν να χορηγηθούν: Δύο τάιμ άουτ στη διάρκεια του α’ ημιχρόνου και τρία στη διάρκεια του β’ με μέγιστο αριθμό δύο εξ’ αυτών στα τελευταία δύο λεπτά του β’ ημιχρόνου και ένα στη διάρκεια κάθε παράτασης.

Οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να προσκομίσουν στην τεχνική επιτροπή φωτοτυπίες δελτίων αθλητικής ταυτότητας, θεωρημένες από τον πρόεδρο και τον ΓΓ της ΤΕ ΕΟΚ.

Τα αμυντικά συστήματα που θα εφαρμόσουν οι ομάδες είναι «man to man» & «man to man press». Απαγορεύεται η εφαρμογή κάθε μορφής ζώνης και «zone pressing». Η διάρκεια της ομαδικής επίθεσης θα είναι 30’’. Οι αγώνες θα είναι διάρκειας 4Χ10 λεπτών.

4. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Για την διεξαγωγή των αγώνων θα συγκροτηθεί Τεχνική Επιτροπή που θα αποτελείται από τους Υπεύθυνους του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ και από τον Πρόεδρο της διοργανώτριας Τοπικής Επιτροπής.

Η τεχνική επιτροπή είναι υπεύθυνη για όλα τα θέματα που αφορούν τους αγώνες.

Την ευθύνη της διοργάνωσης σε κάθε φάση των αγώνων θα έχει η ΤΕ Σάμου.

Οι ομάδες θα φιλοξενηθούν στο Ξενοδοχείο Samos Bay Hotel by Gagou Beach. (τηλ. 22730-80911, www.samosbay.gr).

5.ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Οι προπονητές και οι αθλητές/αθλήτριες των ομάδων υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον Νόμο και τις διατάξεις των κανονισμών της ΕΟΚ.

6.ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Για την βαθμολογία των ομάδων ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 47 και για την κατάταξη το άρθρο 48 των κανονισμών της ΕΟΚ.

7.ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ – ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ

Οι αποστολές θα αποτελούντα υποχρεωτικά από 12 αθλητές/αθλήτριες, 1 προπονητή, 1 εκπρόσωπο – συνοδό της ΤΕ ΕΟΚ και 1 διαιτητή.

Η κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να διαθέτει δύο στολές διαφορετικών χρωμάτων.

8.ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ – ΚΡΙΤΕΣ

Οι διαιτητές και οι κριτές των αγώνων θα ορίζονται από την τεχνική επιτροπή των αγώνων.

9.ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε θέμα που δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη, καθώς και για κάθε ασάφεια, που έχει ανάγκη διευκρίνησης, αποφασίζει η Επιτροπή Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ.

Διαμαρτυρίες κατά τη διάρκεια των αγώνων και ενστάσεις, κρίνονται ως απαράδεκτες και είναι έξω από το πνεύμα του Αναπτυξιακού Προγράμματος.