Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Πανελλήνιο Νεανίδων: Φάρος Κερατσινίου – ΟΦΗ 62-53

Ο Φάρος Κερατσινίου επικράτησε του ΟΦΗ πιο δύσκολα απ’  ότι δείχνει το τελικό 62-53, κατά την 3ηαγωνιστική της Τελικής Φάσης του Πανελλήνιου Νεανίδων που φιλοξενείται στα Λουτρά Αιδηψού. 

Ο Φάρος ξεκίνησε δυναμικά στο παιχνίδι και κατάφερε γρήγορα να προηγηθεί με 9-2. Όμως ο ΟΦΗ με ένα επί μέρους σκορ 1-13 κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ με 10-15. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα του σκορ με τον Φάρο να προηγείται με 26-25 3΄10΄΄πριν το τέλος, όμως η λήξη της περιόδου βρήκε τον ΟΦΗ να προηγείται με 30-31. 

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στον Φάρο καθώς με ένα επί μέρους σκορ 15-2 προηγήθηκε στο σκορ με 46-33, 4΄23’’ πριν ολοκληρωθεί η περίοδος. 

Ο ΟΦΗ παίζοντας καλή άμυνα επέστρεψε δυναμικά στο τέταρτο δεκάλεπτο και με ένα επί μέρους σκορ 2-10 μείωσε σε 50-45. Όμως ένα σερί 8-0 από τον Φάρο ανέβασε και πάλι τη διαφορά στο +13 (58-45). Ο ΟΦΗ δεν είχε άλλες δυνάμεις προκειμένου να επιστρέψει για άλλη μια φορά στο παιχνίδι και έτσι ο Φάρος επικράτησε με 62-53.  

Δεκάλεπτα: 10-15, 30-31, 48-35, 62-53

Διαιτητές: Κωνσταντινίδου, Δόλγυρας

Φάρος Κερατσινίου (Λειβάδης): Κιαούλια Μαλ. 5(1), Καρακασίδου 23(3), Καραπατάκη, Κιαούλια Μαρ., Τζιλιανού 4, Παπαδοπούλου, Κοντραφούρη 27(25ρ.), Καλαφατάκη 3, Κοτζαΐτση, Μπαϊμπάκη, Μυσιρλή. 

ΟΦΗ (Καρλάφτης): Φραγκάκη 5(1), Ιατράκη 16(2), Παπαδάκη Αικ. 3(1), Βάτσινα 12(2), Μπορμπαντωνάκη, Παπαδάκη Ευ., Διαμαντάκη, Κουρατόρα 6, Τζανετή 4, Κασαπίδη 2, Σφακιανάκη, Λιόντα 5.

 

*Οι αγώνες της Κυριακής θα ξεκινήσουν όλοι κατά 15 λεπτά νωρίτερα για συγκοινωνιακούς λόγους.

 

Δηλώσεις 

 

Γιώργος Λειβάδης (προπονητής Φάρου): «Είναι πάρα πολύ κουρασμένα τα κορίτσια, ιδίως οι δύο καλές μας παίκτριες Καρακασίδου και Κοντραφούρη, αλλά έχουμε κάποια ποιότητα είμαστε λίγο πιο δουλεμένη ομάδα και τα καταφέραμε. Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ, παίζει πολύ καλά με πάθος, βγάζει πολύ ενέργεια, μπράβο στα κορίτσια. Αλλά και εμείς παίζουμε έξυπνο μπάσκετ και εκεί που μας πλησίασαν και μας περάσανε καταφέραμε να βρούμε λύσεις και να πάρουμε το παιχνίδι. Άλλο ένα παιχνίδι μένει για να μπούμε στα μετάλλια και από εκεί και πέρα έχουμε το τελευταίο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ». 

 

Ευαγγελία Κοντραφούρη (αθλήτρια Φάρου): Ηταν πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Σίγουρα παιχνίδι με παιχνίδι το κοιτάμε το πρωτάθλημα. Θέλουμε να ανέβουμε ψηλά στο βάθρο και το προσπαθούμε με πείσμα, μέσα από την ομαδική δουλειά. Κάθε ομάδα που βρίσκεται εδώ είναι υψηλού επιπέδου και κοιτάζουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά».     

 

Η στατιστική του αγώνα