Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Λειβάδης: «Μεγάλη επιτυχία η παρουσία εδώ για τον Φάρο»

Ο Φάρος δεν έφτασε στον τελικό, αλλά πήρε τη νίκη στον μικρό τελικό και την Τρίτη θέση στο Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών με τη νίκη του επί του Αθηναϊκού.

Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι πριν από τρία χρόνια αγωνιζόταν στο τοπικό πρωτάθλημα. Κάτι που υπογράμμισε στα όσα είχε να πει και ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Λειβάδης.

«Την Παρασκευή κάναμε μια κακή εμφάνιση με τον Ολυμπιακό. Τα κορίτσια είχαν πολύ άγχος και ήταν φανερό πιστεύω. Ήταν δύσκολο να επανέλθουν μετά τον ημιτελικό τα κορίτσια, γιατί πιστεύαμε πως θα έχουμε καλύτερη παρουσία στον ημιτελικό. Είναι επαγγελματίες παίκτριες  όμως, βρήκαμε ρυθμό από την άμυνα σήμερα, παίξαμε καλύτερα, αλλά και πάλι όχι όπως θέλαμε και όπως παίζαμε στα προηγούμενα παιχνίδια».

Ο Φάρος αγωνίστηκε σε αυτό το φάιναλ φορ με την Κεχαγιά να έχει μόλις επιστρέψει μετά από μακρά απουσία εξαιτίας τραυματισμού, αλλά και χωρίς την Ουόκερ: «Μας επηρέασε το πρόβλημα που είχε η Κεχαγιά το προηγούμενο διάστημα σίγουρα, γιατί είναι σημαντική παίκτρια για εμάς και σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Έπαιξε πολύ καλά και επανέρχεται. Δεν είναι 100% έτοιμη. Όσο για απουσία της Ουόκερ, δεν άλλαξε πολύ τα πράγματα, γιατί έχουμε και την Πέλη (Παπαμιχαήλ) και την Κέντρα (Λικέντρα Τζόνσον) που «φορτώθηκε» στην αρχή με φάουλ, αλλά και τις Δίελα και Γκριτζά που μπορούν να αγωνιστούν ως τεσσάρια. Μας βόλευαν και τα σχήματα του Αθηναϊκού με την Λιτλ στο τέσσερα κι έτσι βγάλαμε το παιχνίδι».

Όλα αυτά για μια ομάδα που ουσιαστικά κάνει τα πρώτα της βήματα στην κατηγορία των μεγάλων: «Είναι μεγάλη επιτυχία η παρουσία στο φάιναλ φορ για τον Φάρο. Είμαστε ευτυχισμένοι αν σκεφτείτε πως πριν τρία χρόνια παίζιαμε στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ και τώρα είμαστε στο φάιναλφ φορ και στη δεύτερη θέση του πρωτθαλήματος. Είναι ωραία τα συναισθήματα».

Όσο για την απουσία του κόσμου…. «Είναι δύσκολο να παίζεις χωρίς κόσμο, αν και κάποιοι στο γυναικείο το έχουν συνηθίσει. Είναι δύσκολη κατάσταση και είναι κρίμα γιατί υπάρχουν καλές ομάδες και καλές παίκτριες και στο φάιναλ φορ και γενικότερα. Πιστεύω πως σιγά σιγά θα το αγαπήσει ο κόσμος περισσότερο το γυναικείο μπάσκετ».