Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Η συνέντευξη Τύπου του Final 4 Κυπέλλου Γυναικών

 

Όλα είναι έτοιμα για τη γιορτή του γυναικείου μπάσκετ με τη διεξαγωγή του Final 4 του Κυπέλλου (23-25 Μαρτίου κλειστό Γλυφάδας «Μ.Λιούγκας»)

Στο κλειστό της Γλυφάδας πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου όπου εκτός από τους εκπροσώπους των τεσσάρων ομάδων το παρών έδωσαν ο Β’ αντιπρόεδρος της ΕΟΚ Αριστείδης Γολέμης, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου,ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού του δήμου Γλυφάδας Περικλης Δορκοφίκης και ο υπεύθυνος της εταιρείας Sports Stats Βασίλης Παπαπαναγιώτου.

Αριστείδης Γολέμης (Β’ αντιπρόεδρος της ΕΟΚ):  «Καλωσορίζω τις ομάδες που συμμετέχουν στο Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών. Με την φροντίδα του δημάρχου Γλυφάδας κ. Γιώργου Παπανικολάου και του κ. Δορκοφίκη που αγαπάνε πολύ το μπάσκετ, καταφέραμε να κάνουμε και πάλι εδώ τη διοργάνωση. Θα ήθελα να πω σε όλους ότι θα πρέπει να προστατεύσουμε την φετινή διοργάνωση και να είναι μια γιορτή, όπως έγινε και στην Κρήτη με τον τελικό κυπέλλου ανδρών με 4.500 παιδιά στις εξέδρες. Να έχουμε όλοι μια θετική ενέργεια και να κάνουμε το καλύτερο. Επίσης θα ήθελα σας αναφέρω ότι έχουμε ξεκινήσει την ψηφιοποίηση του  αρχείου της Ελληνικής Ομοσπονδίας από την ίδρυσή της. Αυτό σημαίνει ότι η ιστορία του ελληνικού μπάσκετ δεν θα είναι πια σε κάποια χαρτιά που με τον καιρό φθείρονται και καταστρέφονται. Θα μπορεί πλέον ο καθένας να τα βρει μπαίνοντας στο σάιτ της ομοσπονδίας. Είναι ο πλούτος της ομοσπονδίας και του ελληνικού μπάσκετ».

Γιώργος Παπανικολάου (Δήμαρχος Γλυφάδας): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συναντιόμαστε και συνδιοργανώνουμε ξανά το Final 4 του κυπέλλου μπάσκετ γυναικών. Την προηγούμενη φορά τα είχαμε πάει εξαιρετικά. Εκτοτε στο δήμο μας έχουμε κάνει και αντίστοιχου επιπέδου διοργανώσεις σε άλλα αθλήματα. Θεωρούμε ότι έχουμε την τεχνογνωσία, τους ανθρώπους και την υποδομή για να ανταποκριθούμε για άλλη μια φορά. Επικεφαλής του τμήματος αθλητισμού είναι ο Περικλής Δορκοφίκης, ένας άνθρωπος του μπάσκετ. Ευχαριστούμε που μας κάνατε την τιμή να είστε στην πόλη μας και να κάνουμε αυτή τη διοργάνωση και μακάρι αυτό να γίνεται και τα επόμενα χρόνια. Καλή επιτυχία και στις τέσσερις ομάδες».

Περικλής Δορκοφίκης «Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας): «Σας καλωσορίζω στην πόλη μας και σε ένα γήπεδο με σπουδαίες μπασκετικές επιτυχίες. Από την πλευρά μας τα τελευταία τρία χρόνια με συνέπεια και μεράκι, και με την καθοδήγηση του δημάρχου μας προσπαθούμε να κάνουμε τη Γλυφάδα κέντρο του αθλητισμού. Υπήρχε η επιθυμία να φέρουμε το Final 4 του κυπελλου μπάσκετ για τρίτη χρονιά σε αυτό το χώρο. Καλωσορίζω και πάλι τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες, θα είμαστε κοντά τους, να ευχηθώ στα κορίτσια να έχουν υγεία και να δώσουν τέσσερις όμορφους αγώνες».

Βασίλης Παπαπαναγιώτου (εκπρόσωπος της εταιρείας Sports Stats): Θα ήθελα να ευχαριστήσω την  ομοσπονδία για την ιδιαίτερη τιμή της συνεργασίας αυτής όπως επίσης και τον κ. Γολέμη.  Το αρχείο του μπάσκετ αποτελεί ένα ταξίδι στην πλούσια ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Γίνεται προσπάθεια καταγραφής των φύλλων αγώνων από το 1965 μέχρι σήμερα. Μέσα από την πλούσια ιστορία η βάση δεδομένων περιλαμβάνει 480.000 αθλητές ενεργούς ή βετεράνους και  50.000 αγώνες. Ψηφιοποιούνται όλες οι εθνικές κατηγορίες ανδρών και γυναικών και επίσης οι πανελλήνιοι αγώνες εφήβων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων. Θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, ενώ και το φύλλο αγώνα θα είναι διαθέσιμο. Θα υπάρχουν και σταστιστικά μέσα από το φύλλο αγωνα, ενώ θα έχουμε έτοιμα στοιχεία ατομικά και ομαδικά».

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Κλειστό Γλυφάδας “Μ.Λιούγκας”

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

17.00 ΑΣ ΠΑΟΚ – Αθηναϊκός ΑΣ

20.00 ΑΟ Φάρος Κερατσινίου – Ολυμπιακός ΣΦΠ

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

15.30 Μικρός Τελικός

18.30 Τελικός

*Να σημειωθεί ότι οι αγώνες θα μεταδoθούν από το web της ΕΡΤ