Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Σκουρτόπουλος: «Να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε»

Η Εθνική Ανδρών άρχισε το απόγευμα της Δευτέρας στο ΟΑΚΑ την προετοιμασία για τους αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 απέναντι σε Εσθονία (23/2) και Μεγάλη Βρετανία (25/2), που θα φιλοξενηθούν στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου. 

«Ελπίζουμε να έχουμε την ίδια τύχη και αυτή τη φορά. Είναι ένα δεύτερο ξεκίνημα για εμάς. Θέλουμε να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε. Στην πρώτη μας συγκέντρωση το Νοέμβριο δουλέψαμε πολύ σκληρά, ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, πρωτόγνωρη για όλους. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε και θέλουμε να συνεχίσουμε στην ίδια βάση. Έχουμε δύο παιχνίδια μπροστά μας, πολύ σημαντικά, όπως είναι και όλα της σειράς. Με δεδομένο ότι μεταφέρουμε τα αποτελέσματα, κάθε ματς έχει τη σπουδαιότητά του. Αυτό που προέχει είναι δα είναι όλα τα παιδιά υγιή, να δουλέψουμε αυτή τη βδομάδα χωρίς προβλήματα. Από αύριο θα είμαστε στην Κρήτη. Θέλουμε να έχουμε αυξημένη αυτοσυγκέντρωση και με οδηγό την πρώτη εβδομάδα δουλειάς θα αντιμετωπίσουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος. 

Ερωτηθείς αν υπήρχε αβεβαιότητα για το διαθέσιμο ρόστερ, απάντησε: «Αβεβαιότητα δεν είχα ποτέ. Τα 15 αυτά παιδιά αποτελούν μια δομημένη ομάδα. Θα μπορούσαν να είναι και κάποια άλλα παιδιά, όλοι είναι εξαιρετικοί. Δεν κοιτάμε τι θα μπορούσαμε να έχουμε, αλλά τι έχουμε. Με αυτούς προχωράμε. Τα παιδιά έδωσαν εξαιρετικά δείγματα, και σαν αποτελέσματα και σαν λειτουργία. Είμαι σίγουρος ότι με τις μικρές αλλαγές που έχουν γίνει θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Δεν είχα αμφιβολία. Η μόνη μου αμφιβολία το Νοέμβριο ήταν για το πώς θα μπορέσουν μέσα σε τρεις μέρες να γνωριστούν, να γίνουν ομάδα. Αυτό λειτούργησε καλά. Με βάση αυτό θα ξεκινήσουμε τη δουλειά για το δεύτερο παράθυρο». 

Μιλώντας για τα επερχόμενα ματς με Εσθονία και Μεγάλη Βρετανία είπε: «Έχουμε αρχικά το ματς με την Εσθονία, που έχει διαφορετικό στιλ παιχνιδιού από αυτά που έχουμε δώσει μέχρι τώρα. Παίζουν με κοντά σχήματα. Τα πιο βαριά παιδιά στο δικό μας ρόστερ πρέπει να προετοιμαστούν για να γίνουν το αβαντάζ σε σχέση με τον αντίπαλο. Μετά έχουμε τη Μεγάλη Βρετανία. Είναι παράξενο παιχνίδι, είναι ένας αντίπαλος με καλό υλικό αλλά όχι τόσο μεγάλη συνοχή όπως οι ελληνικές ομάδες. Ο αντίπαλος έχει ελπίδες πρόκρισης και είναι πολύ σημαντικό να ντουμπλάρουμε τις νίκες μας απέναντί τους, γιατί αυτό θα μας δώσει τεράστιο αβαντάζ στη δεύτερη φάση. Οι ομάδες είναι καλές, χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση μέχρι το τέλος». 

Σχετικά με το αν θα πάρουν αρκετό χρόνο οι νέοι παίκτες της ομάδας, σημείωσε: «Τα παιδιά που αποτελούν τον κορμό της ομάδας είναι 7-8. Η δεύτερη προτεραιότητα είναι τα παιδιά της χρυσής Νέων Ανδρών. Δεν ξέρουμε πόσοι από αυτούς θα μπορούν να πάρουν χρόνο συμμετοχής, αλλά θέλουμε να βρεθούν στο περιβάλλον της Εθνικής Ανδρών, για να προετοιμαστούν. Δεν είναι χρονικά μακριά η μέρα που θα ενσωματωθούν στην ομάδα. Είναι παιδιά με πολύ ταλέντο. Έχουμε σκοπό να καλέσουμε 2-3 ακόμα παιδιά, αλλά οι θέσεις είναι συγκεκριμένες. Η ομάδα πρέπει να διατηρεί τη δομή της. Δεν μπορούμε κάθε φορά να ανοιγόμαστε πάρα πολύ». 

Τέλος, μιλώντας για τη φιλοξενία της Εθνικής στο Ηράκλειο και τη σημασία της παρουσίας του κόσμου στο πλευρό της ελληνικής ομάδας είπε: «Για μας είναι πάρα πολύ σημαντική η ζεστασιά που υπάρχει στο Ηράκλειο. Οι συνθήκες θα είναι πάρα πολύ καλύτερες αυτή τη φορά. Το Ηράκλειο θα αγκαλιάσει την Εθνική. Και για τα παιδιά είναι σημαντικό και για εμάς. Θα ανταποδώσουμε στον κόσμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».