Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Σωτηρίου: Η αρχή για μας είναι η άμυνα

Για τα καλά σε ρυθμούς Ισραήλ έχει μπει η Εθνική Γυναικών ενόψει της αναμέτρησης του προσεχούς Σαββάτου  για το δεύτερο «παράθυρο» των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2019.

H προετοιμασία της Εθνικής συνεχίστηκε με προπόνηση στο κλειστό του Αγίου Θωμά με το βάρος να πέφτει στον τομέα της τακτικής.

Η Κατερίνα Σωτηρίου μιλώντας  για τον αγώνα με το Ισραήλ είπε χαρακτηριστικά: «Προετοιμαζόμαστε όσο γίνεται καλύτερα για το συγκεκριμένο αγώνα. Δουλεύουμε στον τομέα της τακτικής και για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλό μας. Μας δίνει πληροφορίες και οδηγίες το προπονητικό τιμ και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμες τη στιγμή που χρειάζεται. Το Ισραηλ είναι ομάδα που παίζει πολύ γρήγορα, βασίζεται στην ταχύτητά και στην πίεσή και αγωνίζεται με  πάθος. Θεωρώ βέβαια ότι σε όλα τα κομμάτια είμαστε καλύτερες και πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε έτοιμες. Η αρχή για μας είναι η άμυνα και  το ομαδικό πνεύμα. Μέσα από την άμυνά μας παίρνουμε δύναμη και ενεργεία ώστε να φύγουμε στον αιφνιδιασμό».

Η έμπειρη φόργουορντ αναφέρθηκε και στην επιστροφή της Εθνικής στη Χαλκίδα. «Είμαστε χαρούμενες που θα μας φιλοξενήσει και πάλι η πόλη της Χαλκίδας. Ελπίζω ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο, να δώσει παλμό και να βοηθήσει την προσπάθεια μας για τη νίκη απέναντι στην Πορτογαλία».

Η Εθνική θα κάνει αύριο το απόγευμα την τελευταία της προπόνηση στο κλειστό του Αγίου Θωμά και το πρωί της Παρασκευής θα αναχωρήσει για το Τελ Αβίβ.