Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Μ. Βρετανία-Ελλάδα: Δηλώσεις Σκουρτόπουλου-Αθηναίου-Λαρεντζάκη

Θανάσης Σκουρτόπουλος: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είχαμε τους παίκτες για λίγες μέρες και σε αυτή την κατάσταση η Μ. Βρετανία είχε το πλεονέκτημα έχοντας σχεδόν την ίδια ομάδα με το Ευρωμπάσκετ, ενώ εμείς έπρεπε να δημιουργήσουμε κάτι νέο. Για μας υπήρχε η πίεση για τη νίκη, αλλά μετά από ένα πολύ καλό τέταρτο δεκάλεπτο στα τελευταία δευτερόλεπτα πήγαμε να γκρεμίσουμε ό,τι χτίζαμε. Καταλαβαίνω ότι οι παίκτες είχαν άγχος, αλλά μάλλον χαλαρώσαμε κι αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος. Ηρεμήσαμε στην παράταση επιτεθήκαμε στον Κλαρκ που ήταν κουρασμένος και ο Αθηναίου πέτυχε ένα μεγάλο σουτ. Συγχαρητήρια στη Μεγάλη Βρετανία και της εύχομαι καλή συνέχεια. Τώρα έχουμε την επιστροφή μας και έναν δύσκολο αγώνα με το Ισραήλ. Το πρόβλημα για μας ήταν ότι παίζουμε με παίκτες που δεν έχουν παίξει μαζί. Δεν ξέρουμε ποιους παίκτες θα έχουμε διαθέσιμους σε κάθε αγώνα ή τι θα γίνει αν υπάρξουν τραυματισμοί. Είναι δύσκολο να σχηματίσεις ένα καλό ρόστερ υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά θα πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες». 

Για το ενδεχόμενο παρουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο στα προκριματικά είπε: «Έχουμε άλλους τρεις παίκτες στο ΝΒΑ πέραν Θα μιλήσουμε μαζί τους, ίσως να ταξιδέψω και στις ΗΠΑ. Έχουμε δύο ματς στο τέλος Ιουνίου και στις αρχές Ιουλίου Πιστεύουμε πως θα έχουμε τον Γιάννη τουλάχιστον σε έναν αγώνα. Θα μιλήσουμε μαζί του, θα δούμε το πρόγραμμα που έχει με τους Μπακς και θα αποφασίσουμε το καλύτερο για εκείνον και την ομάδα. Μπορώ να σας πω ότι ο Γιάννης θα έχει συνέχεια με την Εθνική. Το πρόβλημα το καλοκαίρι ήταν σοβαρό. Ίσως με καλύτερη επικοινωνία με τους Μπακς να το ξέραμε νωρίτερα. Πάντως ο Γιάννης θα έχει σίγουρα συνέχεια στην Εθνική».

Γιάννης Αθηναίου: «Κερδίσαμε και αυτό ήταν το σημαντικό. Το τρίποντο έτυχε και μπήκε. Ευτυχώς, όλα καλά στο τέλος. Θα μπορούσαμε να το είχαμε πάρει ακόμη πιο εύκολα το παιχνίδι. Υπήρχε πίεση, αλλά το καλό είναι ότι νικήσαμε. Τέλος καλό όλα καλά».

Γιαννούλης Λαρεντζάκης: «Ξέραμε ότι η Μ. Βρετανία είναι πολύ σκληρή ομάδα. Εμείς είμαστε μία νέα ομάδα και είχαμε μόνο τρεις μέρες για να δουλέψουμε, γι’ αυτό και ήταν πολύ σημαντική η νίκη. Έτσι όπως πήγε  το παιχνίδι θα μπορούσαμε να το κερδίσουμε στην κανονική διάρκεια αλλά κάναμε κάποια απαράδεκτα λάθη. Όμως στο τέλος πετύχαμε κάποια μεγάλα καλάθια, βγάλαμε καρδιά και κερδίσαμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη και συνεχίζουμε για τα επόμενα παιχνίδια. Οι περισσότεροι δεν έχουμε παίξει ξανά μαζί, αλλά το καλό είναι πως υπάρχει θέληση από όλους».