Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Γ. Παπαγιάννης: “Επανεκκίνηση!”

Η Εθνική Ανδρών πήρε αυτή την ανάσα που χρειαζόταν και ήθελε. Νίκησε την Πολωνία και προχώρησε στη φάση των 16 του Ευρωμπάσκετ 2017.

Σήμερα πετάει για την Πόλη, όπου το Σάββατο (9/9, 21.30, ΕΡΤ) θα αντιμετωπίσει την Λιθουανία. Για μια θέση στους προημιτελικούς. Έχει πατήσει το δικό της restart και οδεύει πως τη συνέχεια, αφήνοντας πίσω το Ελσίνκι, αλλά χωρίς να ξεχνά όπως τονίζει ο Γιώργος Παπαγιάννης.

Αρχή όμως από το τελευταίο παιχνίδι σε φινλανδικό έδαφος: «Θέλαμε πολύ τη νίκη. Θέλαμε να πάμε στην Τουρκία. Ήταν ο βασικός μας στόχος από την αρχή. Και το πετύχαμε μέσα από αυτή τη νίκη την τελευταία μέρα.»

 Έξω από την ομάδα μπορεί να ακούγονταν πολλά, αλλά ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως «ο καθένας από εμάς, από τον κόουτς μέχρι το τελευταίο μέλος της αποστολής πίστευε πολύ σε αυτή τη νίκη» και πρόσθεσε: «Όλοι με τον τρόπο τους βοήθησαν, έδωσαν μόνο το καλύτερο για να φτάσουμε σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα, το οποίο όπως εξελίχθηκε η διοργάνωση ήταν ιδιαίτερα σημαντικό.»

Πώς ήρθε αυτή η νίκη στο πιο καθοριστικό τελικά παιχνίδι της Α’ Φάσης, απέναντι στην Πολωνία; «Παίξαμε καλή άμυνα όταν χρειάστηκε, αντιδράσαμε σωστά όταν μας πλησίασαν στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ γενικότερα είχαμε εξαιρετικό σουτ τριών πόντων, κάτι που μας βοήθησε ψυχολογικά και πρακτικά φυσικά, αφού πήραμε τη διαφορά.»

Η συνέχεια ένα ταξίδι που διαρκεί κάτι λιγότερο από τέσσερις ώρες από το Ελσίνκι ως την Κωνσταντινούπολη και το πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι. Λίγη ξεκούραση χθες το βράδυ, ελάχιστη σήμερα, καθώς υπάρχει και προγραμματισμένη προπόνηση το απόγευμα στο Σινάν Ερντέμ που θα φιλοξενήσει την τελική φάση και συνέχεια: « Έχουμε την πτήση για Κωνσταντινούπολη και μας περιμένει και δουλειά. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε όλα τα λάθη μας, τι έχουμε κάνει εδώ στην Φινλανδία και να προχωρήσουμε όπως θέλουμε. Ξεχνάμε τι έγινε εδώ από πλευράς αποτελεσμάτων,  κάνουμε την επανεκκίνησή μας και εστιάζουμε στη Λιθουανία. Θα τη δούμε στο βίντεο, θα δούμε τι κάνουν κι αυτοί καλά και τι λάθος και θα προχωρήσουμε ανάλογα.»

Ο Παπαγιάννης δεν κάνει τον κόπο καν να σταθεί στο τι έγινε μέχρι τώρα, πέρα από τα μαθήματα που έδωσε ο κάθε αγώνας ξεχωριστά: «Δεν έχει νόημα να γυρίσουμε στα χθεσινά, τα προχθεσινά ή σε οτιδήποτε άλλο. Για εμάς υπάρχει το από εδώ και πέρα. Σαν να ξεκινά μια καινούρια διοργάνωση.»