Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Ευρωμπάσκετ 2017: Δηλώσεις Μίσσα-Παπαπέτρου

Ο Κώστας Μίσσας στάθηκε στην κακή ελληνική άμυνα στο πρώτο μέρος του αγώνα με τη Γαλλία και χαρακτήρισε οδηγό για τη συνέχεια της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ την εμφάνιση του δευτέρου μέρους. 

«Περιμέναμε ότι η Γαλλία θα ήταν πιο συγκεντρωμένη, αλλά εμείς δεν ήμασταν όπως θα έπρεπε. Μόνο στις τρεις πρώτες άμυνες παίξαμε καλά και μετά παίζαμε μόνο επίθεση. Όταν επιτρέπεις σε ομάδες με τέτοιους παίκτες να βρουν ρυθμό, έχεις πρόβλημα. Στο δεύτερο μέρος αλλάξαμε το πλάνο μας, πήγαμε σε πιο επιθετικές άμυνες και θα μπορούσαμε ακόμη και να κερδίσουμε αν ήμασταν πιο ήρεμοι και προσεκτικοί σε κάποιες περιπτώσεις. Θα έλεγα πως οι νέοι κανονισμοί για τα βήματα αλλάζουν τον Οκτώβριο, όχι τώρα. Δύο φορές έκαναν βήματα ο Φουρνιέ και ο Ντιαό, αλλά δεν δόθηκαν. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας, να ξεχάσουμε το πρώτο μέρος, να κρατήσουμε το δεύτερο και να παίζουμε πάντα το ίδιο δυνατά και συγκεντρωμένα», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός. 

Όσο για το πώς εξηγεί τα προβλήματα στην άμυνα στο πρώτο μέρος, απάντησε: «Η Γαλλία είναι μία δεξιόστροφη ομάδα. Ο στόχος μας ήταν να τους πάμε δεξιά, αλλά μόνο στις πρώτες άμυνες είχαμε συγκέντρωση και παίξαμε δυνατά. Όταν δεν πας στις  επαφές και οι καλοί παίκτες του αντιπάλου νιώσουν καλά, το πρόβλημα είναι μεγάλο. Στο πρώτο μέρος παίζαμε άμυνα δύο μέτρα πίσω. Στο δεύτερο μέρος πιέσαμε σε όλο το γήπεδο. 

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου επισήμανε: «Αρχίσαμε τον αγώνα χωρίς συγκέντρωση και δεχτήκαμε πολλούς πόντους στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν πολύ καλύτερα, αλλά δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την ανατροπή και να κερδίσουμε».

Ο προπονητής της Γαλλίας, Βενσάν Κολέ, τόνισε: «Αρχίσαμε πολύ καλά, σε άμυνα και επίθεση. Είχαμε πολύ συγκέντρωση και παίξαμε καλά σαν σύνολο. Οι ψηλοί μας βοήθησαν πολύ, όπως και οι γκαρντ που παρέμειναν πολύ αποτελεσματικοί».

Τέλος, ο Νάντο Ντε Κολό ανέφερε: «Κάναμε ένα πολύ καλύτερο ματς και αντιδράσαμε μετά την ήττα μας στην πρεμιέρα. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε πολύ καλή εμφάνιση, ενώ στο δεύτερο είδαμε πως η Ελλάδα είναι εξαιρετική ομάδα. Θα πρέπει να παίζουμε καλά για 40 λεπτά και να συνεχίσουμε τη δουλειά».