Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Ευρωμπάσκετ 2017: Πώς παίζει η Ισλανδία

Η Ισλανδία είναι η πρώτη αντίπαλος (31/8, 16.30) της Εθνικής στο Ελσίνκι για το Ευρωμπάσκετ 2017 και ο συνεργάτης του Κώστα Μίσσα, Βασίλης Γεραγωτέλλης επισήμανε τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της:

“Οι Ισλανδοί είναι μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει πάρα πολύ, αυτό είναι το βασικό τους χαρακτηριστικό, η ταχύτητα σε πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Βασίζουν το παιχνίδι τους στην πίεση και στις εναλλαγές της άμυνας, πότε με μεν του μεν, πότε με ζώνες, αλλά και ασκώντας κάποια πόιεση με ζον πρες.

Κυριότεροι παίκτες τους είναι ο Χέρμανσον, που είναι και ο βασικός σκόρερ τους, μαζί με τον Πάλσον είναι οι δύο που καθοδηγούν επιθετικά την ομάδα, ενώ ο πιο επικίνδυνος ψηλός τους είναι ο νεαρός Χλίνασον. Υπάρχει και το ερωτηματικό με τον Στέφανσον, έναν αξιόλογο παίκτη ο οποίος έχασε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας λόγω τραυματισμού, έχει μπει στις τελευταίες προπονήσεις, αλλά είναι άγνωστη η ακριβής κατάστασή του.

Εμείς πρέπει πρωτίστως να σταματήσουμε τον αιφινιδιασμό τους, να έχουμε καλές επιθέσεις ώστε να μην τους δώσουμε την ευκαιρία να τρέξουν και να μην κάνουμε λάθη γιατί τα εκμεταλλεύονται με την ταχύτητά τους. Φυσικά πρέπει να είμαστε πιεστικοί και στην άμυνά μας, προκειμένου να βγάλουμε εκτός παιχνιδιού τους καλύτερούς τους παίκτες”.