Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

3Χ3 U18 Ανδρών: Η Εθνική Ομάδας μας συστήνεται

Η Εθνική Εφήβων 3Χ3 ετοιμάζεται να κάνει το πρώτο βήμα για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία.

Οι Έφηβοι ταξιδεύουν αύριο με προορισμό την Ρίγα της Λετονίας, όπου θα φιλοξενηθεί η προκριματική φάση (5-6/8). Η ελληνική ομάδα θα έχει την καθοδήγηση του Γιάννη Γιαννόπολου, ενώ στο διήμερο προπονήσεων που μεσολάβησε είχε την ευκαιρία να εξοικειωθεί λίγο περισσότερο με τους διαφορετικούς κανονισμούς του 3Χ3.  Ο Γιώργος Αρνόκουρος, ο Βίκτωρ Γκουαλτιέρι, ο Ειρηναίος Μπάλος και ο Μάνος Χατζηδάκης είναι οι τέσσερις παίκτες που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην τελική φάση.

«Θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να ανταπεξέλξθουμε», τονίζει ο Γκουαλτιέρι: «Να μπούμε στο ρυθμό και θα πάμε καλά πιστεύω.»

Ο ρυθμός συνίσταται και στην προσαρμογή στους διαφορετικούς κανονισμούς: «Είναι λογικό να μπερδευτούμε λίγο, γιατί θα βγει το ένστικτο σε κάποιες φάσεις. Αλλά θα το βρούμε γρήγορα πιστεύω, καθώς δεν θα έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου εκεί. Οι αγώνες είναι συνεχόμενοι. Θεωρώ πως δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Την άποψη του Γκουαλτιέρι συμμερίζεται και ο Αρνόκουρος: «Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και ο ένας στις δυνατότητες του άλλου. Μπορεί να γίναμε τώρα ομάδα, αλλά έχουμε καλή χημεία, έχουμε «δεθεί» αρκετά και γνωριζόμαστε αρκετό καιρό, παίζοντας είτε ως αντίπαλοι, είτε σε κλιμάκια. Θέλουμε να περάσουμε καλά, αλλά και να φέρουμε κάτι καλό για τη χώρα μας. Είναι μια ευκαιρία για εμάς να παίξουμε με το εθνόσημο και να φέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Το δέσιμο της ομάδας είναι από τα συν και για τον Μπάλο: «Έχουμε βρεθεί αρκετές φορές και ξέρει ο ένας τον άλλον. Ακόμη κι όταν παίζεις αντίπαλος με κάποιον, τον γνωρίζεις, ξέρεις τι κάνει στο γήπεδο και πως είναι.» Και για τους τέσσερις όμως το 3Χ3 θα είναι μια νέα εμπειρία: «Είναι σίγουρα μια πρόκληση. Είναι κάτι διαφορετικό, έχει διαφορετικούς κανονισμούς και πιστεύω πως θα μάθουμε πολλά μέσα από αυτό. Είναι μια καινούρια εμπειρία και μπορούμε να βελτιωθούμε μέσα από αυτήν και ως παίκτες και ως προσωπικότητες.»

Η διαφορετικότητα που συνιστά το 3Χ3 δεν τρομάζει τον Έλληνα φόργουορντ: «Ξέρουμε πως θα είναι αρκετά διαφορετικά κάποια πράγματα, όπως το πως δίνονται τα φάουλ, ο χρόνος, κάποιοι κανονισμοί. Πρέπει να είσαι γυμνασμένος, να έχεις αντοχή για να ανταπεξέλθεις. Και πιστεύω πως μπορούμε, για να κάνουμε κάτι καλό για τη χώρα μας».

Το ίδιο πιστεύει και ο Χατζηδάκης: «Είναι ωραίο.. Διαφορετικό, αλλά ωραίο. Στην αρχή ομολογώ πως οι κανονισμοί μας μπέρδευαν λίγο, αλλά τώρα είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα».

Το «ξύλο» πάντως είναι στην…  ημερήσια διάταξη στο 3Χ3, όπως και τα σουτ τριών πόντων, κάτι που δεν τρομάζει τον Έλληνα διεθνή: «Μας αρέσει που είναι πιο δυνατό το παιχνίδι. Πιστεύω πως είμαστε κι εμείς σκληρή ομάδα και δεν θα έχουμε πρόβλημα. Επίσης και οι τέσσερις μπορούμε να σουτάρουμε από την περιφέρεια. Οπότε δεν πιστεύω πως θα έχουμε θέμα.»

Το αν θα καταφέρει η Εθνική Ομάδα να φτάσει στην τελική φάση είναι μια άλλη υπόθεση. Ο Χατζηδάκης πάντως δίνει ψήφο εμπιστοσύνης και στην Εφήβων και στην Νεανίδων: «Πρέπει να δούμε λίγο και τις άλλες ομάδες, γιατί θα είναι όλες καινούριες. Πιστεύω όμως πως μπορούμε να πάμε καλά και να είμαστε στην Ουγγαρία το Σεπτέμβριο. Και πιστεύω πως θα τα καταφέρει και η γυναικεία ομάδα. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί, στην τελική φάση! Είναι κάτι το οποίο θέλουμε πολύ να πετύχουμε».