Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Μάλτση: Δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω

Με ανοιχτό το στόμα έχει αφήσει τους πάντες η Εβίνα Μάλτση τους πάντες τις εμφανίσεις της στο Ευρωμπάσκετ. Άλλες στα 38 τους χρόνια θα είχαν αποσυρθεί, αλλά η αρχηγός της Εθνικής συνεχίζει με την ίδιο ασίγαστο πάθος, προσήλωση και όρεξη για την αγαπημένη της ομάδα, την Εθνική Ομάδα.

Aπέναντι στην Τουρκία συνέβαλε τα μέγιστα στην πρόκριση της Εθνικής στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ και μετά την επική πρόκριση ανέφερε: «Δεν ξέρω, δεν νομίζω ότι έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχουμε καταφέρει. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τι χαρά που νιώθουμε αλλά εμείς μπήκαμε να παίξουμε άλλα ένα παιχνίδι σε μια σειρά αγώνων που είναι πολύ δύσκολη με αρκετή κούραση, πνευματική, σωματική. Είχαμε εκπληκτικό πλάνο. Συγχαρητήρια σε αυτό το τιμ που δεν κοιμάται ποτέ, που πιστεύει σε εμάς, που μας ετοιμάζει και κάνει το απίστευτο δυνατό. Συγχαρητήρια σε όλες τις κοπέλες που είμαστε στρατιώτες και ακολουθούμε το πλάνο και κάνουμε αυτό που κάνουμε. Σήμερα παίξαμε εκπληκτικό μπάσκετ. Δεν το πιστεύω ότι είμαστε στις τέσσερις  ομάδες τις Ευρώπης, νόμιζα ότι το 2009 δεν θα το ξεπεράσουμε ποτέ».

Η αρχηγός της Εθνικής αποκάλυψε ότι θα είναι παρούσα και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του χρόνου στην Ισπανία. «Λέγαμε πριν το παιχνίδι ότι δεν έχουμε άγχος εναντίον της Τουρκίας και ότι στη χειρότερη αν δεν περάσουμε τετράδα,  κυνηγάμε 5η-6η θέση, άλλη μια νίκη δηλαδή για να πάρουμε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο και τώρα ήρθε η πρόκριση στα ημιτελικά. Εγώ έκανα περίπου είκοσι λεπτά μετά το παιχνίδι να το συνειδητοποιήσω. Πανηγύριζα για την τετράδα και ακούω Παγκόσμιο και έπαθα αμόκ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο το θέλω και τι σημαίνει για εμένα αυτό».