Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Κεραμιδάς: Η μεγαλύτερη νίκη του γυναικείου μπάσκετ

Η Εθνική Γυναικών ζει ιστορικές στιγμές στην Πράγα. Θα διεκδικήσει μετάλλιο για πρώτη φορά σε Ευρωμπάσκετ και άπαντες προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν την μεγάλη επιτυχία που έχουν σημειώσει.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Κεραμιδάς δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του στη συνέντευξη Τύπου. «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη νίκη του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ. Προκριθήκαμε στους «4» του Ευρωμπάσκετ και  άμα το έλεγε κάποιος όταν ξεκινούσαμε από την Αθήνα για να έρθουμε εδώ θα τον περνούσαν για τρελό. Τα καταφέραμε γιατί έχουμε ομάδα και το όμικρον είναι κεφαλαίο. Πρώτα είναι ομάδα και μετά είναι Εθνική Ομάδα. Ολες  οι παίκτριες βάζουν το εγώ τους κάτω από την ομάδα. Αυτό το αίσθημα αναπτύξαμε. Βάλαμε κάποιους κανόνες και οι παίκτριες στέκονται ευλαβικά στο πλάνο με μοναδικό τρόπο και αυτό είναι απίστευτο. Ολο το σταφ η Καφαντάρη, ο Τσίκληρας και ο Παπαγεωργίου σαν γυμναστής και είναι εκπληκτικοί και η δουλειά που κάνουν είναι  φοβερή. Εχουμε κάθε φορά τρία διαφορετικά σενάρια για το τι θα κάνουν οι αντίπαλοι και τα εφαρμόζουμε. Σήμερα βγάλαμε την ματς απ ένας τρεις ένας και μπλόκαραν τελείως οι αντίπαλοι, δεν βρήκαν ποτέ λύση και εκεί έγινε η διαφορά. Και βέβαια σε αυτό το πνεύμα της ομάδας έχουν μπει και οι νεαρές παίκτριες όπως η Χριστινάκη, η Σταμολάμπρου και η Φασούλα και αναδεικνύονται.

Η αρχή έγινε δυο χρόνια πριν όταν ξεκινήσαμε τα προκριματικά γιατί δεν πρέπει να αδικούμε κανέναν. Υπήρχαν και άλλες παίκτριες που βοήθησαν τότε να προκριθούμε και αναπληρώθηκαν από άλλες που μπήκαν στο πνεύμα της ομάδας. Επίσης με τη συμπαράσταση της ομοσπονδίας όπου χρειάστηκε, αυτή τη στιγμή είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και πήραμε την πρόκριση για το Παγκόσμιο. Το να πω ότι είμαι περήφανος για τις παίκτριές μου είναι οι λέξεις που είναι πολύ λίγες. Δεν μπορούν να περιγράψουν  αυτά τα οποία νιώθω αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρω που μπορούμε να φτάσουμε, αλλά έχουμε πετύχει τον απόλυτο στόχο».

Σωτηρίου: Δεν το έχω συνειδητοποιήσει

Ιδιαίτερα συγκινημένη ήταν και η Κατερίνα Σωτηρίου: «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει  και δίχως υπερβολή ακόμα τρέμω… Μπήκαμε στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ,  πήραμε το εισιτήριο για το παγκόσμιο και θα παλέψουμε, πλέον, για τα μετάλλια. Η χαρά μου είναι απέραντη. Είναι απίστευτα τα συναισθήματα που έχω. Χαίρομαι που σε αυτή την επιτυχία μια απο τις παίκτριες που έχω κοντά είναι η Στέλλα γιατί είμαστε μαζί από μικρές στις εθνικές ομάδες. Από κορασίδες πάντα το θέλαμε, αλλά κάτι γινόταν και δεν πήγαιναν τα πράγματα όπως επιθυμούσαμε. Αυτό που ζούμε ήταν το όνειρό μας, να περάσουμε, δηλαδή, τετράδα και να φτάσουμε πραγματικά να διεκδικούμε μετάλλιο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια, στον κόουτς, στο σταφ, στην Ομοσπονδία που συνέχεια βελτιώνεται σαν και εμάς. Είναι ένα κομμάτι από εμάς, όλοι βελτιωνόμαστε και όλοι θέλουμε να είμαστε καλύτεροι. Όπως είπε και ο κόουτς εδώ είμαστε Εθνική ομάδα, είμαστε ομάδα. Δεν έχει σημασία αν παίζεις ή όχι. Δεν θα πρέπει, φυσικά, να ξεχνάμε και τις κοπέλες που μας βοήθησαν πριν δυο χρόνια να φτάσουμε εδώ. Συγχαρητήρια σε όλους… Είμαι πολύ συγκινημένη και πριν αρχίσω να βουρκώνω θέλω να ευχαριστήσω πολύ το θεό που μας βοηθάει ψυχικά και σωματικά. Εύχομαι όλοι μαζί να συνεχίσουμε να έχουμε πολύ όμορφες μέρες και επιτέλους να αρχίσει να στέκεται κάτι στο στήθος μου και να με βαραίνει. Πρέπει όμως να κρατήσουμε το κεφάλι χαμηλά….».