Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Γ. Βλασσόπουλος: «Αυτοκτονήσαμε στο τέλος»

Η Εθνική Εφήβων ήταν με το ένα πόδι στα προημιτελικά, αλλά η νίκη με δύο πόντους δεν ήταν αρκετή για να φτάσει στις οχτώ καλύτερες του Ευρωπαϊκού Εφήβων.

Ο προπονητής της ελληνικής ομάδας, Γιώργος Βλασσόπουλος, τόνισε: «Αυτοκτονήσαμε στο τέλος… Φτάσαμε στο +21, έπρεπε να διαχειριστούμε αυτή τη διαφορά, φτάσαμε στο +14 στο 35’, δηλαδή στο +5 από τη διαφορά που θέλαμε, αλλά σε εκείνο το σημείο είχαμε κακές επιλογές, βιαστικές στην επίθεση, στην άμυνα δώσαμε την ευκαιρία στους αντιπάλους μας να πάρουν ψυχολογία. Μας δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο το πέμπτο φάουλ του Χρηστίδη. Είχαμε ένα καλό ξεκίνημα, σταματήσαμε το παιχνίδι της Φινλανδίας και πιστεύω πως η ομάδα μς άξιζε να περάσει στις οχτώ. Μας έλειπε αυτό το κάτι παραπάνω, για να βρούμε τη δύναμη να τελειώσουμε φάσεις στα παιχνίδια και να κάνουμε το βήμα παραπάνω που θα θέλαμε».

Ο Βλασσόπουλος παραδέχεται πως «είναι δύσκολη στιγμή», για να προσθέσει: «Θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να βρούμε τα ψυχικά αποθέματα να μπούμε δυνατά στο παιχνίδι με τη Σουηδία. Έχουν μείνει έξω δυνατές ομάδες, με παράδοση όπως η Σερβία, η Κροατία, η Σλοβενία, η διοργανώτρια Τουρκία… Δείγμα κι αυτό πως το τουρνουά έγινε σε μια περίοδο δύσκολη, στη διάρκεια της χρονιάς και ήταν δύσκολο να προετοιμαστούν σωστά οι ομάδες».

Αύριο υπάρχει ρεπό αγωνιστικά με την ελληνική ομάδα να έχει μία προπόνηση απογευματινή στο πρόγραμμά της.