Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Συμεωνίδης: «Στόχος να μπούμε στα πλέι-οφ»

Ο Δούκας με ρεκόρ 7 νίκες και 1 ήττα, μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας Ανδρών, δείχνει ικανό να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει ένα από τα δυο εισιτήρια που οδηγούν στην Α1 Ανδρών. Στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται ο Σάββας Συμεωνίδης που συμπλήρωσε ένα χρόνο στην ομάδα, αφού προσλήφθηκε στις 24 Νοεμβρίου του 2015.    

-Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί αυτός ο πρώτος χρόνος στο Δούκα;

« Καταρχήν να επισημάνω ότι το πρώτο μου επίσημο παιχνίδι με το Δούκα, κατά σύμπτωση, ήταν πάλι, εντός έδρας, με το Φάρο Κερατσινίου, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα που συμπλήρωσα ένα χρόνο στον πάγκο της ομάδας. Από εκεί και πέρα εμείς βάλαμε ένα στόχο από την αρχή να “πατήσουμε” στη συνέχεια της επιτυχημένης περσινής σεζόν. Πέρυσι παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ, ιδιαίτερα στον δεύτερο γύρο, όπου αναδειχθήκαμε δεύτερη καλύτερη ομάδα σε νίκες. Με βάση αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, ενισχύοντας το ρόστερ μας. Στόχος μας είναι να μπούμε αρχικά στα πλέι οφ.»

-Πώς θα συνδυάσετε τον πρωταθλητισμό και την αξιοποίηση νεαρών αθλητών από τα τμήματα υποδομών του συλλόγου;

«Επειδή ο Δούκας πάνω απ όλα είναι ένα σχολείο-εκπαιδευτικός όμιλος  που αναπτύσσει  πολύ καλές υποδομές, τόσο στο εφηβικό, όσο και στο παιδικό τμήμα, θέλουμε σταδιακά να εντάξουμε κάποια παιδιά στο πρόγραμμα της πρώτης ομάδας. Φέτος έχουν συμμετοχή, βασικά ο Γιάννης Αγραβάνης, αλλά και δυο αθλητές που έχουν προοπτική, ο Μαστόρος και ο Καρράς. Παράλληλα, δυο φορές την εβδομάδα συμμετέχει στις προπονήσεις ο Ρογκαβόπουλος, ο οποίος είναι 16 χρονών και πιθανότατα να’ ναι ο καλύτερος παίκτης στην ηλικία του.»

-Ποια είναι η αγωνιστική φιλοσοφία που επιθυμείτε να παρουσιάζει η ομάδα σας;

«Το επιθετικό παιχνίδι αποτελεί το βασικό γνώρισμα της ομάδας μας. Δεν είμαστε μια ομάδα που κρύβεται στο γήπεδο. Θέλουμε να τρέξουμε και γενικά να παίζουμε επιθετικά. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και προσπαθούμε να προσφέρουμε θέαμα. Τη φετινή χρονιά δείξαμε ως τώρα μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα. Με τον Ηρακλή, που είναι η μοναδική μας ήττα ως τώρα, ήμασταν αρκετά άστοχοι. Την προσπεράσαμε όμως πολύ γρήγορα. Άλλωστε το αποδεικνύει η πορεία μας. Δεν μείναμε στο αρνητικό αποτέλεσμα, αφού έχουμε βάλει ένα μακροπρόθεσμο στόχο. Και κάθε εβδομάδα που θα περνάει η ομάδα θα παρουσιάζεται όλο και πιο δυνατή.»

-Τέλος, ποιες είναι οι προσωπικές σας φιλοδοξίες;

« Γενικά στον αθλητισμό, όταν θέλεις να εμπλακείς επαγγελματικά, πρέπει να έχεις όνειρα και φιλοδοξίες. Προσπαθώ να είμαι προσγειωμένος και ρεαλιστής και ζω την καθημερινότητα. Το αύριο θα το αποδεχθώ όποιο κι αν είναι, αλλά επικεντρώνομαι στο τώρα που με γεμίζει. Στον Δούκα είμαι πολύ ευτυχισμένος και προσπαθώ για το καλύτερο. Τα όνειρα για όλους είναι ωραία. Ως άνθρωπος είμαι ρεαλιστής και δεν θα ήθελα τώρα να εξωτερικεύσω τις σκέψεις μου. Απλά ότι μου προκύψει στο μέλλον είμαι έτοιμος να το ζήσω.»