Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Ερωτήσεις – Σενάρια, επί των κανονισμών -ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ- ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016

 

  1. Κατά το εναρκτήριο jumpballμεταξύ των Α5 και Β5, η μπάλα αγγίζεται από τον Α5 κατόπιν αγγίζει το δάπεδο μέσα στο κεντρικό κύκλο και ανακτάται από τον Β5 που βρίσκεται με τα δύο πόδια, μέσα στο κύκλο. Στη συνέχεια ο Β5 πασάρει τη μπάλα. Οι διαιτητές καταλογίζουν παράβαση την ενέργεια του Β5, κατά την διαδικασία του jumpball. 

  2. Σε δύο συνεχόμενες άμυνες, ο Α3 σταματά τη μπάλα με το πόδι, στη διάρκεια πάσας μεταξύ των παικτών της Β ομάδας. Οι διαιτητές, στον πρώτο νεκρό χρόνο, προειδοποιούν τον παίκτη, ότι εάν επαναλάβει αυτή του την ενέργεια, θα τον χρεώσουν με τεχνική ποινή. 

  3. Με 25.2 δευτερόλεπτα να απομένουν στο χρονόμετρο του αγώνος στην 2η περίοδο, η ομάδα Α αποκτά τον έλεγχο της μπάλας. Με 1 δευτερόλεπτο να απομένει στο ρολόι της συσκευής των 24’’ (shot clock), ο Α1 σουτάρει. Ενώ η μπάλα είναι στον αέρα, ηχεί το σήμα της λήξης της συσκευής των 24’’ (shot clock). Η μπάλα δεν αγγίζει τη στεφάνη και μετά την πάροδο 1.2 δευτερολέπτων, το χρονόμετρο του αγώνος ηχεί για τη λήξη του τέλους της περιόδου. Οι διαιτητές ζητούν να διορθωθεί το χρονόμετρο του αγώνος, χορηγώντας  την επαναφορά της μπάλας στην ομάδα Β, με 1’’.2/100 του δευτερολέπτου να απομένει για την ολοκλήρωση της περιόδου.  

  4. Με 25.2 δευτερόλεπτα να απομένουν στο χρονόμετρο του αγώνος στην 2η περίοδο, η ομάδα Α αποκτά τον έλεγχο της μπάλας. Με ένα (1) δευτερόλεπτο να απομένει στο ρολόι της συσκευής των 24’’ (shot clock), ο Α1 σουτάρει. Ενώ η μπάλα είναι στον αέρα, ηχεί το σήμα της λήξης της συσκευής των 24’’ (shot clock). Η μπάλα δεν αγγίζει τη στεφάνη και ο διαιτητής καταλογίζει την παράβαση με 0.8 δευτερόλεπτα να εμφανίζονται στο χρονόμετρο του αγώνος. 

  5. Με 25.2 δευτερόλεπτα να απομένουν στο χρονόμετρο του αγώνος στην 2η περίοδο, η ομάδα Α αποκτά τον έλεγχο της μπάλας. Με 1.2’’ δευτερόλεπτα να απομένουν στο χρονόμετρο του αγώνος και τον Α1 να έχει στο/α χέρι/α του τη μπάλα, ηχεί η κόρνα της λήξης της συσκευής των 24’’ (shot clock). Ο διαιτητής καταλογίζει την παράβαση με το χρονόμετρο του αγώνος να δείχνει 0.8’’. Οι διαιτητές καταλογίζουν την παράβαση των 24’’ δευτερολέπτων, διορθώνουν το χρονόμετρο και ο αγώνας επαναρχίζει με επαναφορά για την ομάδα Β’ με 1.2’’ να απομένουν για την ολοκλήρωση της περιόδου.