Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Αναπτυξιακό: Basketball Camp Cadets FIBA-ΕΟΚ Φινάλε με All Star Game

Ολοκληρώθηκε το πρωί στην Πρέβεζα το Basketball Camp Cadets FIBA-ΕΟΚ, το προπονητικό καμπ στο οποίο παίρνουν μέρος αγόρια κάτω των 15 ετών και το οποίο συνδιοργανώνουν η FIBA, η ΕΟΚ και η ΕΣΚΑΒΔΕ.

Στον αγώνα All Star οι «Πράσινοι» επικράτησαν άνετα των «Ασπρων» με 94-69.

Δεκάλεπτα: 31-13, 51-32, 80-55, 94-69

Διαιτητής: Νίγδος

Πράσινοι (Δήμος): Σπυρόγλου 7, Παπασαβόγλου Αν. 8(2), Καφεζάς 12, Αμοιράς 4, Φιλίππου 5(1), Φίλιος 2, Καραμανλής 9, Τσάμης 4, Πράπας 7(1), Κωστόπουλος 19(2), Καλόγηρος 11, Ορφανουδάκης 6

Άσπροι (Αστεριάδης): Βησσαρίου 15(2), Σκόρδος 2, Κολοβέρος 8(1), Περρής 14(1), Γιαννουλίτσης 6, Κατσογιάννης, Παπαγιάννης, Καλύβας 2, Ματζούκας 11(2), Κόνιαλης 5(1), Μπουρλάκης 2, Χαραλαμπίδης 4.

Η τελετή λήξης

Μετά την παράταξη των παικτών στο γήπεδο διαβάστηκε κείμενο της επιτροπής ανάπτυξης που αναφέρει τα εξής:

«Όπως είναι γνωστό, το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Ε.Ο.Κ., υπήρξε επί σειρά ετών, η αστείρευτη πηγή δημιουργίας για το Ελληνικό Μπάσκετ, με την ανάδειξη νέων αθλητών, που στελεχώνουν όλα τα εθνικά συγκροτήματα και οδήγησαν το Εθνικό μας αθλημα στις υψηλότατες βαθμίδες διεθνούς διάκρισης και καταξίωσης.

Στα πλαίσια της συνεργασίας ΕΟΚ – FIBA EUROPE και υλοποιώντας το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μικρών Ηλικιών U14, αυτό το τετραήμερο, εδώ στη Πόλη της Πρέβεζας, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την επόμενη ημέρα του Ελληνικού Μπάσκετ.

Θέλω να σας συγχαρώ για τη προσπάθεια που καταβάλατε, να σας θυμίσω δε, ότι το Άθλημά μας, η Καλαθοσφαίριση, απαιτεί σκληρή προσπάθεια, επιμονή και υπομονή και να είστε σίγουροι, ότι αυτή ανταμείβει πλουσιοπάροχα όλους όσοι με αγάπη και σοβαρή προσπάθεια την υπηρετούν.

Εμείς θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας, στηρίζοντας τις προσπάθειές σας, με τη σιγουριά ότι αποτελείτε το αύριο του ελληνικού μπάσκετ και είσθε εν δυνάμει υποψήφιοι να στελεχώσετε τις μικρές μας Εθνικές ομάδες».

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον πρόεδρο της ΕΣΚΑΒΔΕ και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, Κώστα Νικάκη και τον τεχνικό σύμβουλο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Κώστα Μίσσα. Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τα αναμνηστικά διπλώματα από τους ομοσπονδιακούς προπονητές ως εξής:

1) Στη Νικόπολη ο κ. Μπακογεώργος.

2) Στην Ιθάκη ο κ. Δήμος.

3) Στον Αχελώο ο κ. Γιαννόπουλος.

4) Στον Αχέρωντα ο κ. Δοξάκης.

5) Στους Φαιακες ο. κ. Μίσσας.

6) Στον Άκτιο Απόλλωνα ο κ. Αστεριάδης.

Κλείνοντας η ΕΟΚ ευχαρίστησε θερμά, το Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚΑΒΔΕ, καθώς και τον κ. Θεόδωρο Μυζίκο, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν, προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα αυτό.