Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Ε. Κούκη: «Φοβόμαστε, μόνο, τον κακό μας εαυτό!!»

Στα τρία πρώτα παιχνίδια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων U16 (Β’ Κατηγορίας) στη Ρουμανία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε ισάριθμες νίκες. Η Ειρήνη Κούκη με τις εμφανίσεις  της ως τώρα στη διοργάνωση έδωσε πολλές λύσεις, κυρίως κάτω από τα καλάθια, στην άμυνα και στην επίθεση. Άλλωστε τα στατικά της απλά επιβεβαιώνουν τη συνεισφορά της, αφού έχει μέσο όρο στα τρία πρώτα παιχνίδια: 9π., 6ρ., 2,7ασ, 1κλ. και μόλις 0,3 λάθη σε 25,6 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Το www.basket.gr, με την ευκαιρία του σημερινού (8/8) ρεπό στη διοργάνωση, συνομίλησε με την Ειρήνη Κούκη.

-Μετά από τρεις νίκες περνάμε πλέον στην πιο κρίσιμη φάση των αγώνων του Ομίλου. Ποια είναι η συνταγή για να κάνουμε 2/2 νίκες με Δανία και Λουξεμβούργο;

« Έχουμε πετύχει ήδη τρεις νίκες και αυτό μας έχει ανεβάσει σίγουρα την ψυχολογία!! Ακολουθούν δύο κρίσιμα ματς που θα κρίνουν πολλά για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Πρέπει να παίξουμε την άμυνα που ξέρουμε, να βγάλουμε ενέργεια και “καρδιά”  στο παρκέ,  ώστε να πετύχουμε το 2/2. Δεν φοβόμαστε τίποτα, παρά μόνο τον κακό μας εαυτό!!»

-Από την αρχή, πριν καν αναχωρήσετε για την Ρουμανία, οι συμπαίκτριες σου μίλησαν για άνοδο. Τώρα μετά από τις τρεις νίκες αυτός ο στόχος είναι πιο κοντά;

«Σίγουρα όπως είχαν πει και οι συμπαίκτριες μου η ομάδα έχει στο μυαλό της την άνοδο. Το πρώτο βήμα έχει γίνει όμως υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος και για αυτό κοιτάμε παιχνίδι το παιχνίδι και προχωράμε.»

-Αν και άχαρο, να μιλάει κανείς για τον εαυτό του, θα ήθελα να μου σχολιάσεις την απόδοση σου ως τώρα στη διοργάνωση.

«Όπως και όλες οι αθλήτριες, είναι δύσκολο να μιλήσω για τον εαυτό μου, αυτό που προσπαθώ μέχρι στιγμής είναι σε κάθε αναμέτρηση να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου.»

-Τέλος, θα ήθελα το σχόλιο σου για την ομάδα, συνολικά. Ποια είναι τα δυνατά σημεία και τι πρέπει να βελτιώστε στη συνέχεια της διοργάνωσης;

«Οδηγός της ομάδας μας είναι η δυνατή της άμυνα,  το πάθος και η ενέργεια που βγάζει στο παρκέ…  Στη συνέχεια της διοργάνωσης θα πρέπει να ακούσουμε προσεχτικά τους προπονητές μας, ώστε να διορθώσουμε τα λάθη μας και να αναπληρώσουμε τις αδυναμίες μας, όπως την έλλειψη πολύ ψηλών κορμιών, με την ταχύτητα και το μυαλό μας!  Σίγουρα ο βαθμός συγκέντρωσης και η θέληση της ομάδας στα επόμενα παιχνίδια θα είναι καθοριστικά στοιχεία.»