Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Νεανίδων: Ρουμανία – Ελλάδα 47-64

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε τα φιλικά στο Βουκουρέστι η Εθνική Νεανίδων. Μετά από καλή εμφάνιση επικράτησε με 64-47 της Ρουμανίας με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται εκ νέου αύριο στις 16.00.

Η Ελλάδα που προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν καλύτερη και είχε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του φιλικού. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Γερεουδάκης χρησιμοποίησε και τις 12 αθλήτριες που έχει πάρει μαζί του στην αποστολή δοκιμάζοντας διάφορα σχήματα.

Δεκάλεπτα: 15-16, 26-33, 34-43, 47-64

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Αγκάτσε 3(1), Αλ Ασχαμπ, Μποτ, Κρέτου 5, Αρμάνου  Ε. 3(1), Πόνταρ 16, Αρμάνου Τ., Σαλασιοαν 5, Μπρεζόι 1, Μανέα 2, Σαρακουτ 2, Βαργιόγκε 6, Ντεμετέρ 4.

ΕΛΛΑΔΑ: Τζουγκράκη 9(3), Τζανετάτου 4, Τσινέκε Ε. 14(2), Παναγιωτοπούλου 4, Κολλάτου 8(1), Τσινέκε Κ., Σταυρόπουλος 7(1), Βιντσιλαίου 2, Γεροστεργίου 3, Αναστασοπούλου 2, Καρλάφτη 1, Δανδουλάκη 10.

Μετά το τέλος του φιλικού ο Γιάννης Γερεουδάκης σχολίασε: «Δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε όλα τα κορίτσια, τα οποία προσπάθησαν πολύ. Θέλουμε μερικές προσαρμογές στην αυτοσυγκέντρωση και στην αντίδραση στην άμυνα. Αύριο θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ζώνη για να δούμε πως θα λειτουργήσει. Η ομάδα ήταν νευρική στην αρχή του πρώτου δεκαλέπτου σε άμυνα και επίθεση. Μετά βρήκε λύσεις και πήγαμε καλά. Υπάρχει και το αυριανό παιχνίδι όπου θα γίνουν εκ νέου δοκιμές. Θεωρώ, πάντως, ότι σημαντικότερο φιλικό θα είναι με τη Βουλγαρία όπου θα έχουμε και αρκετή κούραση από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια».