Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Μιλεντίγιεβιτς: «Νιώθουμε την υποχρέωση να επιστρέψουμε»

Η προετοιμασία για την Εθνική Νέων Ανδρών συνεχίζεται περιμένοντας και τα πρώτα φιλικά τεστ με την Ουκρανία (23-25/6), πριν το τουρνουά στη Χαλκίδα και τελικά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (15-24/7).

Ο Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς είναι ένας από τους παίκτες που είχε μερίδα στην περσινή επιτυχία της Εθνικής Εφήβων στο Βόλο και έχει τη δική του ξεκάθαρη εκτίμηση για τη φετινή διοργάνωση…

-Β’ Κατηγορία φέτος… Σημαίνει και λιγότερη δουλειά για εσάς, ή δουλεύετε με την ίδια ένταση;

«Καμία σχέση…  Δουλεύουμε πάντα με την ίδια ένταση και ιδιαίτερα αυτή τη φορά νιώθουμε και την υποχρέωση μας να επιστρέψουμε στην Α΄ κατηγορία όπου και εκεί ανήκει το ελληνικό μπάσκετ».

-Πόσο σας… ιντριγκάρει το γεγονός ότι θα παίξετε δεύτερη συνεχόμενη φορά εντός συνόρων σε ένα ευρωπαικό πρωτάθλημα;

«Είμαι σίγουρος ότι η αγάπη του Έλληνα για την Εθνική Ομάδα μπάσκετ θα είναι αυτή που θα γεμίσει και φέτος το γήπεδο και εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στα παιχνίδια με στόχο την κορυφή».

-Πέρυσι καταφέρατε να έχετε γεμάτο το γήπεδο κάθε μέρα. Περιμένετε πως θα καταφέρετε το ίδιο και φέτος;

«Μας ενθουσιάζει πολύ το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Ευρωπαικό πρωτάθλημα γίνεται στην Ελλάδα και νιώθουμε πολύ τυχεροί τόσο εμείς οι αθλητές, όσο και όλοι οι Έλληνες που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με αρκετά σημαντικά ονόματα, παρά το ότι είναι Β’ Κατηγορίας».

-Αγωνιστικά τι να περιμένουμε να δούμε;

«Αγωνιστικά έχει ανέβει ακόμη περισσότερο το επίπεδο και αυτό μπορεί να δημιουργήσει ευχάριστες εκπλήξεις».

-Ποιος σου είχε λείψει περισσότερο από τους συμπαίκτες σου; Σου είχε λείψει γενικότερα αυτή η… παρέα;

– Όλη η παρέα αυτή μου είχε λείψει! Πάντα θα μας συνδέει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα πέρυσι στο Βόλο, μια διοργάνωση γεμάτη αξέχαστες στιγμές!»