Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Με επιτυχία η Ημερίδα του ΠΣΑΤ για το μπάσκετ στο Ηράκλειο

Ενδιαφέρον παρουσίασε η Ημερίδα, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Επιτροπή Κρήτης-Αιγαίου του ΠΣΑΤ, σε συνεργασία με την ΕΚΑΣΚ (με πρόεδρο τον Μπάμπη Μαρκάκη) με θέμα «Η ανάπτυξη του μπάσκετ στην Περιφέρεια», την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στην Ημερίδα παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων του αθλήματος στην Κρήτη (παράγοντες, προπονητές, διαιτητές), εκπρόσωποι των τοπικών σωματείων, δημοσιογράφοι, καθώς επίσης ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο Κώστας Μίσσας, Ομοσπονδιακός προπονητής και τεχνικός σύμβουλος των Εθνικών Ομάδων.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, στην ομιλία του, μεταξύ των άλλων, τάχθηκε για ακόμη μια φορά κατά της εμπορευματοποίησης του αθλήματος και δήλωσε αισιόδοξος για την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Αν δεν έχουμε άλλες απώλειες παικτών, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε στο προολυμπιακό και θα πάμε στο Ρίο. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και πάμε ως φαβορί στο Τορίνο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Κώστας Μίσσαςαναφέρθηκε στους παράγοντες, που καθορίζουν τον βαθμό ανάπτυξης του μπάσκετ στην περιφέρεια, τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Οι παραστάσεις από μεγάλα τουρνουά φέρνουν παιδιά στα γήπεδα και σε αυτόν τον τομέα η Κρήτη πρωταγωνιστεί. Το ίδιο ισχύει και με τις επιτυχίες των Εθνικών ομάδων. Είμαστε χαρούμενοι που το μοντέλο ανάπτυξης που εφαρμόσαμε για πρώτη φορά στην Κρήτη πριν από 4 χρόνια πέτυχε απόλυτα και εξαπλώθηκε στις περισσότερες Ενώσεις».

Εκ μέρους του ΠΣΑΤ μίλησε ο έφορος του Δ.Σ. Δήμος Μπουλούκος, ο οποίος συνεχάρη τους φορείς τους αθλήματος στην Κρήτη για τις προσπάθειές τους : “H Κρήτη βαδίζει στον σωστό δρόμο και είναι παράδειγμα για τις υπόλοιπες περιοχές. Είναι σημαντικό να δίνονται κίνητρα στα παιδιά και να γίνεται επένδυση σε ανθρώπους που ξέρουν το μπάσκετ».

Ο υπεύθυνος του Αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΚΑΣΚ και μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Καλαϊτζάκης ευχαρίστησε τους Κρητικούς προπονητές για την εθελοντική τους προσφορά : “Η ανάπτυξη έρχεται μέσα από τις συνεργασίες και είμαστε ευτυχείς στην Κρήτη που τις επιτυγχάνουμε».

 Στην ημερίδα παρέστησαν και χαιρέτισαν ο αντιδήμαρχος αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου, Κώστας Βαρδαβάς και ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Νίκος Συριγωνάκης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν εκ μέρους του Δ.Σ. του ΠΣΑΤ το μέλος του, Αντώνης Παπουτσάκης  και η Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Κρήτης -Αιγαίου του ΠΣΑΤ, Όλγα Σουτζή.