Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Κ.Σωτηρίου: «Μπορούμε το επιθυμητό αποτέλεσμα»

Λίγες ώρες μόνο έμειναν για την μεγάλη μάχη της Εθνικής Γυναικών απέναντι στη Ρωσία στο κλειστό  «Τ.Καμπούρης» της Χαλκίδας. Μια μάχη που θα κρίνει πολλά στην υπόθεση της πρόκρισης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα τελικά του Ευρωμπάσκετ 2017.

 Η Κατερίνα Σωτηρίου μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση (5μ.μ.) τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. «Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ρωσία είναι πολύ μεγάλη δύναμη, αλλά εμείς επικεντρωνόμαστε στα θετικά στοιχεία και στα πλεονεκτήματά μας. Αυτά σίγουρα είναι το πάθος και η σκληρή μας άμυνα, όπως και η προσπάθεια να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, που είναι πολύ δύσκολο, λόγω των ψηλών παικτριών της αντιπάλου. Πιστεύουμε ότι με συγκέντρωση και πάθος, αλλά και τη συμπαράσταση του κόσμου μπορούμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από τη νίκη πρόκριση».

Σχετικά με τα δυνατά σημεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος η φόργουορντ της ιταλικής Τορίνο ανέφερε: «Η περιφέρειά μας είναι πάρα πολύ δυνατή. Έχουμε κάποια τακτική και θα πρέπει να κάνουμε ορισμένα πράγματα. Θέλει πολύ δύναμη το αυριανό παιχνίδι. Πρέπει να βγάλουμε τη Ρωσία έξω από το «ζωγραφιστό» και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Επειδή σκοράρουν πολύ μέσα από τη ρακέτα θα πρέπει αυτό να το πλεονέκτημά τους να το σταματήσουμε».

Φυσικά η Κατερίνα Σωτηρίου δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στους φιλάθλους μετά τη συγκλονιστική συμπαράσταση που είχε η Εθνική πριν λίγους μήνες στον αγώνα με την Ελβετία στο ίδιο γήπεδο. «Είχαμε την πρώτη εμπειρία το Νοέμβριο με γεμάτο γήπεδο. Ήταν τρομερό και ενθουσιώδες το κλίμα και μας έδωσε μεγάλη  ώθηση.  Περιμένουμε όλους από τη Χαλκίδα και όσους καταφέρουν να έρθουν εδώ να μας ενθαρρύνουν στην προσπάθειά μας».