Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής

Με την υπ’ αριθμ. 188/2-11-2015 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Ο.Κ.  εγκρίθηκε η υπ’ αριθμ. 5/22-10-2015 εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος για αποδοχή της ένστασης που υπέβαλε η ομάδα του Σωματείου ΑΣ Μακεδονικός στον αγώνα της με την αντίστοιχη ομάδα του Σωματείου ΓΣ Ερμής Αγίας Λάρισας στις 18/10/2015 περί μη δήλωσης στο Φ.Α. χρησιμοποίησης δύο Καλαθοσφαιριστών κάτω των 20 ετών με έννομη συνέπεια την επιβολή της ποινής του μηδενισμού στη δεύτερη ομάδα στον αγώνα αυτόν.
 
Η διάταξη του άρθρου 6 της Ειδικής Προκήρυξης Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών δεν περιορίζεται στην υλοποίηση αυτής της υποχρέωσης των ομάδων μόνο στην περίπτωση που δηλώνουν στο Φ.Α. 12 αθλητές αλλά έχει εφαρμογή και στην περίπτωση δήλωσης μικρότερου αριθμού καλαθοσφαιριστών, καθότι αναφέρει υποχρεωτική συμμετοχή των δύο αθλητών κάτω των 20 ετών.
 
Η καθολική αυτή εφαρμογή βασίζεται στον σκοπό της θέσπισης αυτής της διάταξης που είναι η παροχή της δυνατότητας αγωνιστικής συμμετοχής σε νεαρούς καλαθοσφαιριστές με άμεσους στόχους την πληρέστερη τεχνική τους κατάρτιση και εξέλιξη αλλά και την Ανάπτυξη του αθλήματος, που επιβάλλεται να αποτελούν και κεντρικούς στόχους των αγωνιστικών θεσμών.
 
Με βάση τα παραπάνω η περιοριστική ερμηνεία της διάταξης μόνο στη δήλωση δωδεκάδας θα έπληττε την επίτευξη του σκοπού της θέσπισης της διάταξης του άρθρου 6 της Ειδικής Προκήρυξης Πρωταθλήματος.