Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Ανδρών: Δηλώσεις Φ. Κατσικάρη – Ν. Ζήση

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φώτης Κατσικάρης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας (σε συνάρτηση πάντα με το πλάνο που έχει καταστρώσει με τους συνεργάτες του) μετά το φιλικό με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

«Είμαστε στην δεύτερη εβδομάδα της προετοιμασίας και στόχος μας είναι η βελτίωση. Το πρώτο παιχνίδι με το Βέλγιο ήταν καθαρά προπονητικού χαρακτήρα. Με βάση τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει για αυτό το διάστημα, μπορώ να πω ότι είμαστε σε πολύ καλό σημείο. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια για να βρουν ρυθμό οι παίκτες χωρίς να επιβαρυνθούν και μετά στα δύο τουρνουά στην Ελλάδα να μπούμε σε πιο ξεκάθαρες καταστάσεις και συμπεράσματα, ώστε να καταλήξουμε στην δωδεκάδα που θα πάει στην τελική φάση».

Αναφερόμενος στην… απαρτία που υπάρχει φέτος, είπε: «Το ρόστερ μας είναι πολύ γεμάτο, κάτι που είναι πολύ καλό, αλλά θέλει και μια ιδιαίτερη μεταχείριση. Δεν υπάρχει γλυκός πονοκέφαλος. Όλοι οι παίκτες θα πρέπει να μπουν κάτω από την ομάδα και ορισμένοι θα πρέπει να δεχτούν έναν διαφορετικό ρόλο από αυτόν που έχουν στις ομάδες τους. Είναι διαφορετικό αυτό από εκείνο που χρειάζεται η Εθνική. Οι παίκτες είναι στην υπηρεσία της ομάδας κι όχι το αντίθετο. Αν το εμπεδώσουμε αυτό, θα είναι και το κλειδί».
Για τα φιλικά που έδωσε η Εθνική, αλλά και για εκείνα που θα ακολουθήσουν, υποστήριξε: «Το Βέλγιο ήταν πολύ φορμαρισμένη για την εποχή ομάδα στο πρώτο φιλικό. Η Βοσνία μπορεί να μην έχει τόσο ταλέντο, αλλά  έχει αρχές στο παιχνίδι της και είναι σκληρή, στα όρια του φάουλ. Η Τουρκία έχει περισσότερο ταλέντο και θα δούμε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Η ομάδα θα είναι καλύτερη αύριο, το ζητούμενο είναι να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι».

Από την πλευρά του, ο έμπειρος γκαρντ, Νίκος Ζήσης, τόνισε: «Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι με τον Βασίλη και τον Γιάννη. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνέχεια με στόχο να είμαστε έτοιμοι στις 5 Σεπτεμβρίου. Η διάθεση είναι δεδομένη σε αυτή την ομάδα, φέτος έχουμε απαρτία και θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό. Οι παίκτες είναι διαθέσιμοι για οτιδήποτε χρειαστεί, σε χρόνο ή σε ρόλο. Θέλει ο καθένας να βάλει το λιθαράκι του για να πετύχουμε κάτι καλό μετά από καιρό. Το περιμένουμε. Η ομάδα έχει εμπειρία και νέα παιδιά, ένα καλό πάντρεμα. Είναι δεδομένη η επιθυμία για κάτι καλό, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να επικεντρωθούμε στην προετοιμασία για να είμαστε 100% έτοιμοι όταν θα πάμε στο Ζάγκρεμπ. Το τεστ με την Τουρκία θα είναι πιο δυνατό, απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλα κορμιά και ταλαντούχους παίκτες σε ένα γήπεδο που θα έχει πολύ κόσμο».